Logo Peel en Maas
Vastgestelde Actualisatie Structuurvisie Centrum Panningen, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat de gemeenteraad van Peel en Maas, op grond van de artikelen 2.1 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de Actualisatie structuurvisie Centrum Panningen in de openbare vergadering van 4 februari 2014 heeft vastgesteld.

Inhoud structuurvisie

De structuurvisie voorziet in een visie van de gemeente Peel en Maas over de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van het centrum van Panningen. De actualisatie betreft een aangepaste versie van de structuurvisie die op 7 februari 2012 is vastgesteld. De belangrijkste aanpassingen betreffen:

  • Verleggen parkeerroute van Raadhuisstraat naar Wietelweg

  • Raadhuisplein en Raadhuisstraatstraat tussen Julianastraat en Paterstraat wordt autoluw in plaats van autovrij

  • Schrappen van de ontwikkellocatie Huis van de Gemeente. Deze locatie wordt de groene entree naar het centrum met een parkfunctie in combinatie met parkeren, mogelijk enkele woningen en/of maatschappelijke functies. Tevens wordt de Gouden Leeuw locatie aan het Wilhelminaplein aangewezen als ontwikkellocatie voor centrumfuncties.

  • Verkleinen ontwikkellocatie hoek Markt/Raadhuisstraat (teruggebracht tot herontwikkeling Raadhuisstraat 3 in combinatie met nieuwe doorsteek tussen Ruijsstraat en Julianastraat met parkeren)

  • Verkleinen ontwikkellocatie postkantoor Raadhuisstraat

  • Toevoegen van onderzoekslocatie VMBO aan de Raadhuisstraat voor centrumfuncties

Inzien structuurvisie

De structuurvisie en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

  • De structuurvisie is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van de structuurvisie is: NL.IMRO.1894.SV10009-VG01

  • De structuurvisie is digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl → inwoners → wonen → ruimtelijke plannen → structuurvisies;

  • Een papieren versie van de structuurvisie ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, ter inzage.

Bezwaar en/of beroepstermijn

Op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht is het niet mogelijk om tegen de vastgestelde structuurvisie bezwaar en/of beroep in te stellen.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact met Ingrid van Enckevort of een van de andere medewerkers van Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077 306 66 66.

Panningen, 19 februari 2014

Naar boven