Logo DrechterlandInspraak bestemmingsplan ‘Hoogkarspel 2014’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voornemen hebben het bestemmingsplan ‘Hoogkarspel 2014’ in procedure te brengen. Het voornemen is op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening. Dit bestemmingsplan omvat het grondgebied van de kern Hoogkarspel.

Het bestemmingsplan

In dit bestemmingsplan is het nieuwe Centrumplan Hoogkarspel niet opgenomen, evenals de te ontwikkelen woonwijk Reigersborg Noord III. Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Het bestaande gebruik van gronden en gebouwen wordt als zodanig bestemd als er geen strijd met de huidige regels bestaat. Het bevat ook een herziene en geactualiseerde planologisch-juridische regeling voor het gebied. Alle door de raad vastgestelde beleidsregels op het gebied van de ruimtelijke ordening zijn in de regels van het bestemmingsplan verwerkt.

Inspraak

De voorbereiding start met de inspraakprocedure voor de betrokken burgers, bedrijven en inrichtingen. Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Hoogkarspel 2014’ ligt vanaf 13 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage (tot en met donderdag 27 maart 2014). U kunt het plan inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De papieren versie ligt ter inzage op de leestafel in de hal van het gemeentehuis in Hoogkarspel (Raadhuisplein 1) en Venhuizen (Westeinde 5).

Inloopavond

Op 6 maart 2014 is er van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond in de raadzaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel. U kunt hier het voorontwerp inzien en vragen stellen aan de medewerkers.

Reacties

Tot en met 27 maart 2014 kunt u voor dit bestemmingsplan:

  • 1.Schriftelijke inspraakreacties sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel

  • 2.Mondelinge reacties indienen na afspraak met de heer Groefsema of mevrouw Raven van de afdeling beleid en projecten, telefoonnummer 0228-352 352

Naar boven