Logo Tiel
Vastgesteld wijzigingsplan Binnenstad – Westluidense Poort, Tiel

Het college van burgemeester en wethouders van Tiel heeft in haar vergadering van 4 februari 2014 het wijzigingsplan 'Binnenstad – Westluidense Poort' gewijzigd en zonder exploitatieplan vastgesteld. Het plan omvat het pand van de huidige bibliotheek aan de Kloosterstaat en het gebied ten zuiden daarvan dat grofweg begrensd wordt door de Westluidensestraat, Nieuwe Tielseweg, Rechtbankstraat en Eerste Bleekveldstraat. Met dit plan wordt de vestiging van diverse culturele instellingen zoals de bibliotheek en de muziekschool mogelijk gemaakt. Daarnaast wordt het mogelijk om een ondergrondse parkeergarage, woningbouw (stadswoningen en twee appartementengebouwen) en de openbare ruimte opnieuw in te richten. De wijziging ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan betreft een tekstuele wijziging en een nadere verfijning van de aanduiding ten behoeve van de commerciële plint van de appartementengebouwen.

Het wijzigingsplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 13 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage bij het omgevingsloket in het Klant Contact Centrum (KCC), Achterweg 2 te Tiel. Indien men toelichting wil op deze documenten kan telefonisch een afspraak worden gemaakt bij het Omgevingsloket (0344) 637167. Ook is het mogelijk om via e-mail vragen te stellen (omgevingsloket@tiel.nl). Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0281.WZ00010-va01 en de gemeentelijke website www.tiel.nl .

De bronbestanden zijn beschikbaar via www.tiel.nl/bestemmingsplannen/ftp/EB86E674-FC00-4C0A-9B89-1C058BE85C6A

Binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die het college van burgemeester en wethouders bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het wijzigingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het wijzigingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Tiel 12 februari 2014.

Naar boven