Verkeersbesluit tot intrekking van Besluit nr. 2010/138/CNB, alsmede tot het plaatsen van het verkeersteken ‘Verboden ligplaats te nemen’ aan de kade van het IJplein te Amsterdam

De directeur van het openbaar lichaam Centraal Nautisch Beheer Noordzeekanaalgebied,

gelet op de artikelen 5 en 6 van de Scheepvaartverkeerswet.

Besluit

Artikel 1

Met ingang van 07 februari 2014 het Besluit nr. 2010/138/CNB, ‘Aanbrengen verkeerstekens toestemming af te meren aan het IJ plein te Amsterdam’ in te trekken.

Artikel 2

Met ingang van 07 februari 2014 te plaatsen een verbodsbord A.5. ‘Verboden ligplaats te nemen (ankeren en meren) aan de zijde van de vaarweg waar het bord is geplaatst’ en de borden F2. ‘Richting aanduiding.’ Vanaf het hoofdbord A.5 wijzend naar de uiteinde van de kade.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst,

Amsterdam, 7 februari 2014

De minister van Infrastructuur en Milieu, Namens deze: De Directeur-Generaal Rijkswaterstaat, Namens deze: De directeur Centraal Nautisch Beheer Noordzeekanaalgebied A.M.C. van Oosten

Beroepsmogelijkheid:

Tegen dit verkeersbesluit kan door een belanghebbende, op grond van artikel 6 van de Scheepvaartverkeerswet en op grond van de Algemene wet Bestuursrecht, binnen 6 weken na bekendmaking, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de rechtbank. Het beroep moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • de naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van beroep.

Het beroep kan gericht worden aan:

Rechtbank Amsterdam

Sector Bestuursrecht

Postbus 75850

1070 AW Amsterdam.

TOELICHTING

Dit besluit is genomen naar aanleiding van diverse klachten over overlast van bewoners woonachtig in de nabijheid van het IJPlein in Amsterdam Noord. De overlast bestaat uit luidruchtigheid van de passagiers bij het van en aan boord gaan van de zeilcharterschepen en tijdens het verblijven aan dek van de schepen in de avonduren en gedeeltes van de nacht met muziek alsmede luidruchtige gesprekken veroorzaakt door de passagiers.

Met het plaatsen van het A.5 bord moet worden voorkomen dat er schepen afmeren op de kade van het IJ plein.

Naar boven