Logo Amsterdam - West
Rectificatie gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Food Center Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt bekend dat het bestemmingsplan Food Center Amsterdam op 28 januari 2014 door de stadsdeelraad van stadsdeel West gewijzigd is vastgesteld. De stadsdeelraad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening.

Op 12 februari 2014 is alleen in de Staatscourant bekend gemaakt dat dit bestemmingsplan vanaf 13 februari 2014 ter inzage zal liggen. Omdat deze kennisgeving per abuis niet tevens is geplaatst in de digitale bekendmakingen van stadsdeel West, wordt deze kennisgeving hierbij zowel in de Staatscourant als in de digitale bekendmakingen van stadsdeel West geplaatst. De termijn voor de terinzagelegging vangt nu aan op 20 februari 2014, in plaats van 13 februari 2014.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 20 februari 2014 tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij het loket Vergunningen in het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250 te Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar via:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1204BPSTD-VG01

Plangebied en doelstelling

Het plangebied wordt globaal begrensd door het Westelijk Marktkanaal aan de westzijde, Vredenhofpad en de Van Slingelandtstraat aan de noordzijde, het Oostelijk Marktkanaal aan de oostzijde en de Jan van Galenstraat aan de zuidzijde.

Het bestemmingsplan biedt het juridisch planologisch kader voor de herontwikkeling van het Food Center-terrein, dat globaal betrekking heeft op verdichting en modernisering van het bedrijventerrein en de realisatie van een woonwijk.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Ingediende zienswijzen hebben geleid tot enkele wijzigingen van het bestemmingsplan. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Er is een extra wijzigingsbevoegdheid opgenomen (art. 20.2) om de uit te werken bestemming Bedrijventerrein te wijzigen naar een conserverende bestemming Bedrijventerrein;

  • De wijzigingsbevoegdheid voor de toeristisch-recreatieve voorziening is geschrapt;

  • Enkele uitwerkingsregels zijn verduidelijkt;

  • Ligplaatsen voor passagiervaartuigen zijn geschrapt in de bestemming Bedrijventerrein – Uit te werken;

  • Bruggen zijn alleen nog toegestaan ter plaatse van een aanduiding;

  • Windmolens/turbines zijn niet langer opgenomen in de begripsbepaling van nutsvoorzieningen;

  • Geluidsgevoelige bestemmingen zijn uitgesloten in de bestemming Gemengd.

Daarnaast zijn enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht en is de toelichting op enkele punten aangevuld. Alle wijzigingen zijn opgenomen in de Nota van Wijzigingen die als bijlage bij het raadsbesluit is gevoegd.

Beroepsclausule

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de door de stadsdeelraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ .

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, dan wel via het bovengenoemde digitaal loket.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift; dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Amsterdam, 19 februari 2014

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel West, Wnd. Secretaris, R. Thé

Voorzitter, M.M. Kuitenbrouwer

Naar boven