Logo Renkum
Vastgesteld bestemmingsplan Tuin de Lage Oorsprong 2013, Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 17 december 2014 het bestemmingsplan ‘Tuin de Lage Oorsprong 2013’ gewijzigd en geamendeerd vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de Tuin de Lage Oorsprong aan de Van Borsselenweg 36 te Oosterbeek. Met het bestemmingsplan wordt het gebruik van de tuin gereguleerd en zal het bouwen van een oranjerie, kas en schuur mogelijk worden gemaakt. Tevens maakt het bestemmingsplan minimaal tien parkeerplaatsen mogelijk. De Tuin de Lage Oorsprong is gelegen op het landgoed De Oorsprong en het plangebied ligt tussen en achter (ten oosten van) de woningen aan de Van Borsselenweg 34 en 36.

Het vastgestelde bestemmingsplan is, ambtshalve en mede naar aanleiding van de ingediende zienswijzen, op enkele (ondergeschikte) onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Aangezien er meerdere (detail)aanpassingen zijn doorgevoerd kunnen deze hier niet allemaal worden opgesomd. Daarom wordt verwezen naar de reactie op de zienswijzen en de ambtshalve wijzigingen die in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan zijn opgenomen.

Naar aanleiding van een amendement is het bestemmingsplan op de volgende punten gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft het in de regels van het bestemmingsplan bij artikel 3.2.1 ‘Cultuur en ontspanning – Nutstuin’ opnemen dat de kas en de oranjerie mogen bestaan uit maximaal één bouwlaag en dat de kelder onder de kas maximaal 4 meter diep mag zijn.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van woensdag 24 december 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheek te Oosterbeek. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0146bg-va02en op de gemeentelijke website www.renkum.nl/Inwoners/Bouwen_en_verbouwen/Bestemmingsplannen. De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0146bg-/NL.IMRO.0274.bp0146bg-va02

Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kunnen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken, ingaande de dag na de datum waarop het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage zijn gelegd. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan, indien onverwijlde spoed dat gelet op de belangen vereist, tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven