Logo Leusden
Inspraak bestemmingsplan verleggen Modderbeek, Leusden

Burgemeester en wethouders maken gelet op artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een nieuw bestemmingsplan wordt opgesteld voor het verleggen van de Modderbeek.

Het bestemmingsplan bevindt zich in de fase van een voorontwerp. Over dit voorontwerpbestemmingsplan wordt nu inspraak verleend. Het voorontwerp bestemmingsplan ‘KRW Modderbeek’ ligt vanaf dinsdag 30 december 2014 tot en met maandag 9 februari 2015 ter inzage in het kader van inspraak.

Tijdens deze periode kunt u het voorontwerp bestemmingsplan inzien op internet via het internetadres:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0327.152-0201

U kunt het voorontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken ook inzien bij het omgevingsloket in het gemeentehuis op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur en op www.leusden.nl/Modderbeek.

Het bestemmingsplan

Het plangebied ligt aan de noordwestzijde van de kern Leusden (Valleikanaal) en loopt door aan de zuidzijde van de kern Achterveld tot aan de gemeentegrens met Barneveld.

De provincie en het waterschap willen een 40 meter brede natuurzone bij de Modderbeek realiseren om:

  • uitvoering te geven aan provinciale natuurdoelstellingen (natuurbeheerplan);

  • te voldoen aan de Kaderrichtlijn Water (Europese richtlijn).

Het voorliggende plan voorziet in het realiseren van een 40 meter brede natuurzone waarbinnen de beek weer gaat meanderen. Dit vraagt om vrijwillige medewerking van aangrenzende grondeigenaren (boeren en stichting De Boom). Een intensieve kavelruilexercitie heeft draagvlak opgeleverd voor realisatie van de natuurzone, dit door naast natuurdoelstellingen ook in te zetten op versterking van de landbouw.

Het realiseren van een 40 meter brede natuurzone en het op een aantal plaatsen verschuiven van de beek vraagt om een nieuw bestemmingsplan. Het betreft agrarische gronden die even ten noorden van de huidige Modderbeek lopen. Het plangebied beslaat een oppervlakte van circa 16,5 hectare.

Inspraak

Tijdens de inzageperiode kan iedereen een reactie geven op het voorontwerp bestemmingsplan. Dit kunt u doen op een aantal manieren:

  • U kunt een e-mail sturen aan gemeente@leusden.nl onder vermelding van ‘inspraak bestemmingsplan ‘KRW Modderbeek’. Vergeet niet uw naam en adresgegevens te vermelden.

  • Op www.leusden.nl/Modderbeek kunt u het digitale inspraakformulier invullen en online versturen;

  • Bij het plan aan het omgevingsloket liggen inspraakformulieren die u kunt invullen.

  • U stuurt een brief naar gemeente Leusden, Afdeling Beleid, Postbus 150, 3830 AD Leusden onder vermelding van ‘inspraak bestemmingsplan ‘KRW Modderbeek’.

Uw reactie moet uiterlijk op 9 februari 20124 door ons zijn ontvangen.

Informatiebijeenkomst

In de tweede helft van januari organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over het voorontwerp bestemmingsplan. De datum en locatie worden bekend gemaakt op www.leusden.nl. Belanghebbenden worden hiervoor per brief uitgenodigd.

Kijk voor meer informatie op www.leusden.nl/bestemmingsplannen.

Planidentificatienummer: NL.IMRO.0327.152-0201

Naar boven