BESCHIKKING van burgemeester en wethouders houdende verkeersmaatregel (instellen geslotenverklaring voor vrachtauto’s gedeelte Margrietlaan en gedeelte Marijkelaan).
Logo Wierden
Z-14-09807/UIT-14-10922
AANLEIDING
Vrachtverkeer dat een verkeerde route heeft gekozen komen nogal eens uit op de Margrietlaan (nabij de St. Jozefschool en de Marijkelaan (in de richting van de St. Jozefschool). Waarschijnlijk is men in de veronderstelling hier een korte route te kunnen vinden naar de doorgaande weg. De weg is echter te smal en de bocht te krap. Bovendien bevindt zich hier de St. Jozefschool.
OVERWEGING
Het feit dat de vrachtauto’s dit gedeelte van de Margrietlaan en de Marijkelaan inrijden is op zich al niet wenselijk. Het zorgt voor gevaarlijke situaties op de schoolroute. De bocht nabij de St. Jozefschool is een hindernis op zich voor de vrachtauto’s. Men rijdt zich vast en moet achterwaarts terug of de vrachtwagens rijden het trottoir en het plantsoen kapot. Ook dit levert gevaarlijke situaties op die in een schoolomgeving vermeden moeten worden. Het is daarom gewenst de vrachtuto’s van deze weggedeelten te weren en een geslotenverklaring voor vrachtauto’s in te stellen, door het plaatsen van de borden C7.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Hij bracht hierover een positief advies uit.
De Margrietlaan en de Marijkelaan zijn in beheer van en in onderhoud bij de gemeente.
Gezien het besluit van de raad van 9 mei 1995 waarbij het college van burgemeester en wethouders is gemachtigd tot het nemen van verkeersmaatregelen.
BESLISSING:
I.Krachtens het bepaalde in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het
Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer wordt door het plaatsen van de
borden C7 als bedoeld in bijlage I van dit reglement de Margrietlaan vanaf het kruispunt met de Disselsweg en de St. Jozefschool, alsmede de Marijkelaan vanaf huisnr 66 tot nr. 76, gesloten verklaard voor vrachtauto’s. Één en ander zoals is aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening.
II. Dit besluit treedt in werking zodra de borden zijn geplaatst.
Wierden, 30 december 2014
Namens burgemeester en wethouders van Wierden,
H.M. Hubers
Afdelingshoofd Openbare Werken.
Bezwaar tegen dit besluit
Het kan zijn dat u het niet eens bent met ons besluit. Dit kunt u dan bij ons aangeven. Dit heet ‘bezwaar indienen’. Dit moet binnen zes weken nadat het besluit is bekendgemaakt.
In uw bezwaarschrift moet in ieder geval staan:
  • uw persoonlijke gegevens, zoals uw naam, adres en woonplaats
  • de datum waarop u de brief heeft verstuurd (dagtekening)
  • met welk besluit u het niet eens bent
  • de redenen waarom u het niet met het besluit eens bent (de gronden van het bezwaar)
  • uw handtekening
Kosten
Bezwaar maken kost niets.
Hoe moet ik reageren?
U kunt op twee manieren bezwaar maken:
  • 1.
    Per brief. U stuurt uw brief naar: burgemeester en wethouders van Wierden, Postbus 43, 7640 AA Wierden.
  • 2.
    Digitaal. Dit kan via een formulier op onze website: www.wierden.nl/bezwaar
Voorlopige voorziening
Ons besluit is direct geldig; ook al heeft u bij ons een bezwaarschrift ingediend. Als u dit wilt voorkomen, kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel. in Zwolle. U moet bij uw aanvraag kunnen aantonen dat het om een situatie gaat waarbij u niet kunt wachten op een besluit op uw bezwaarschrift. De voorzieningenrechter beslist op korte termijn op uw verzoek.
Kosten
Het indienen van een voorlopige voorziening kost geld. Over de hoogte van deze kosten (ook wel griffierecht) kunt u contact opnemen met de Rechtbank Overijssel te Zwolle
Hoe moet ik reageren?
U kunt op twee manieren een voorlopige voorziening aanvragen:
  • 1.
    Per brief. U stuurt uw brief naar: Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Als u een voorlopige voorziening vraagt, moet u een kopie van uw bezwaarschrift meesturen.
  • 2.
    Digitaal. Dit kan via de website http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).
Afschrift verzonden aan:
  • a.
    Politie Oost Nederland
  • b.
    bedrijfsleider buitendienst
  • c.
    brandweer Twente
  • d.
    ambulancedienst Oost.
  • e.
    Buitengewoon Opsporingsambtenaar (Boa)
Dit besluit is op 31december 2014 openbaar gemaakt en gepubliceerd in de Staatcourant
Naar boven