Melding voorgenomen concentratie Simons/ABN AMRO Participaties en Payroll Select, ACM

Zaaknummer: 14.1377.22

  • 1. Op 17 december 2014 heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: “ACM”) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin is medegedeeld dat ABN AMRO Participaties Fund V B.V. (hierna: ABN AMRO Participaties), een onderdeel van ABN Group N.V, en H.A. Simons Holding B.V. (hierna: Simons) voornemens zijn een gemeenschappelijke onderneming tot stand te brengen, in de zin van artikel 27, tweede lid, van de Mededingingswet en daardoor gezamenlijk zeggenschap te verkrijgen over Payroll Select Nederland B.V., Payroll Select Nederland II B.V. en Stichting Administratiekantoor Payroll Select Freelance Services (hierna tezamen: Payroll Select). Payroll Select staat thans onder uitsluitende zeggenschap van H.A. Simons Holding B.V. en H.A. Simons Holding II B.V.

  • 2. Volgens de melding zijn de activiteiten van de betrokken ondernemingen (of, voor zover van belang, van de groep waarvan zij deel uitmaken):

    • voor ABN AMRO Participaties: investeringsmaatschappij voor hoofdzakelijk ondernemingen in financiële dienstverlening;

    • voor Payroll Select: payrolling (verlonen) en aanverwante loongerelateerde diensten;

    • voor Simons: houdstermaatschappij van Payroll Select.

  • 3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over deze voorgenomen concentratie wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan ACM. Opmerkingen dienen uiterlijk zeven dagen na publicatie van deze mededeling in de Staatscourant op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

    Autoriteit Consument en Markt

    Directie Mededinging

    Postbus 16326

    2500 BH Den Haag

    telefoon: (070) 722 2000

    telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt, namens deze B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven