Logo Zwijndrecht
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied’, Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ met nummer NL.IMRO.0642.bp15buitengebied-3002 op 16 december 2014 door de gemeenteraad van Zwijndrecht gewijzigd is vastgesteld. Het besluit volgt op de uitspraak van 16 juli 2014 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (201306845/1/R4). De Afdeling heeft de gemeenteraad opgedragen, met inachtneming van hetgeen is overwogen, een nieuw besluit te nemen en bepaalde tevens dat voor de hernieuwde vaststelling afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht niet toegepast hoefde te worden. Er heeft dan ook geen ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen en er konden geen zienswijzen worden ingediend. Op slechts enkele onderdelen is, op grond van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Een overzicht van de wijzigingen behoort als bijlage bij het nieuwe vaststellingsbesluit. De wijzigingen zijn verwerkt in de regels en de verbeelding van het bestemmingsplan.

Inzage

Het gewijzigde bestemmingsplan ligt vanaf 31 december 2014 voor een periode van 6 weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl(onder ruimtelijke plannen → bestemmingsplannen → bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder bestemmingsplannen, zoek op Zwijndrecht).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep in worden gesteld door:

  • Belanghebbenden die eerder beroep hebben ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van 18 juni 2013, uitsluitend voor zover die beroepsgronden door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in haar uitspraak van 16 juli 2014 gegrond zijn verklaard; en

  • Belanghebbenden wiens belang rechtstreeks is getroffen door de aangebrachte wijzigingen in het opnieuw vastgestelde plan.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding van het besluit

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zwijndrecht, 29 december 2014

Naar boven