Logo Valkenswaard
Ontwerpbestemmingsplan ‘Maastrichterweg 245’ en ontwerpverzoek herbegrenzing EHS, Valkenswaard

NL.IMRO.0858.BPmaastrichtrwg245-ON01 (bekendmaking artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 31 december 2014 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Maastrichterweg 245’ ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan gaat uit van de realisatie van de uitbreiding van het bestaande bedrijf voor het opleiden van de jonge paarden tot sportpaarden. De uitbreiding biedt onder andere ruimte aan een extra rijhal, een stapmolen, een paardenstal met (quarantaine)boxen en de daarbij behorende (parkeer)voorzieningen, (groen)inrichting en infrastructuur. Dit alles in samenhang met een robuuste landschappelijke inrichting.

Ontwerpverzoek tot herbegrenzing EHS

In het ontwerpbestemmingsplan wordt uitgegaan van een herbegrenzing van de Ecologische hoofdstructuur (EHS) in het plangebied. In dit kader zal een verzoek bij het college van gedeputeerde staten van de provincie Noord-Brabant worden ingediend. Ook tegen dit voornemen kunnen zienswijzen worden ingediend. Het ontwerpverzoek ligt ter inzage. Tevens is de bijbehorende rapportage ‘Voorkeursmodel, Landschappelijke inpassings- en versterkingsplan en compensatieplan EHS Maastrichterweg 245 Valkenswaard’ in bijlage 2 van de toelichting in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen. Daarnaast wordt verwezen naar de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan waar de gebieden op zijn aangegeven.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpverzoek tot herbegrenzing ligt met ingang van 31 december 2014 gedurende zes weken ter inzage:

  • in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15 (compleet inclusief bijlagen;

  • in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12 (zonder bijlagen);

  • in het dorpshuis in Borkel en Schaft, Dorpsstraat 55 (zonder bijlagen).

De plannen zijn met ingang van 31 december 2014 eveneens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale versie gaat vanaf 1 januari 2010 boven de analoge versie, aan de analoge versie kunnen geen rechten worden ontleend.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (31 december 2014 tot en met 10 februari 2015) is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te brengen bij de gemeenteraad van Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. Ook is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie, bereikbaar via telefoonnummer 040-2083665.

Indien uw zienswijzen (tevens) betrekking heeft op het verzoek tot herbegrenzing van de EHS verzoeken wij u dit expliciet in de reactie aan te geven.

Valkenswaard, 30 december 2014

burgemeester en wethouders van Valkenswaard, secretaris, R.F.W. van Eijck

burgemeester, A.B.A.M. Ederveen

Wet geluidhinder terinzagelegging ontwerpbesluit

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat zij op 10 augustus 2012 hogere grenswaarden als bedoeld in artikel 83, artikel 85, artikel 100a van de Wet geluidhinder in ontwerp hebben vastgesteld voor een bouwontwikkeling aan de Geenhovensedreef 20-22 te Valkenswaard.

Het ontwerpbesluit en andere ter zake zijnde stukken liggen op grond van artikel 110c, lid 2 van de Wet geluidhinder vanaf 16 augustus 2012 gedurende zes weken ter inzage in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan de Hofnar 15 (tijdens openstellingstijden).

Voor een mondelinge toelichting op de stukken of inzage buiten de deze tijden kunt u vooraf telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer (040) 208 34 44.

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit kunnen op grond van artikel 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) tot en met 26 september 2012 worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Belanghebbenden hebben op grond van artikel 3:15 Awb de keuze tot mondeling of schriftelijk indienen van zienswijzen. Op schriftelijk ingediende zienswijzen zijn de artikelen 6:9 en 6:10 Awb van toepassing. De aanvrager c.q. degene tot wie het besluit is gericht wordt zo nodig in de gelegenheid gesteld te reageren op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 10100, 5550 GA te Valkenswaard. Degene die daar telefonisch om verzoekt, stellen wij in de gelegenheid op grond van artikel 3:15 Awb om binnen de terinzage termijn mondeling zienswijzen naar voren te brengen. Hierbij stellen wij de aanvrager c.q. degene tot wie het besluit is gericht zo nodig in de gelegenheid te reageren op de ingebrachte zienswijzen. Overeenkomstig art. 3:17 Awb wordt van hetgeen mondeling naar voren is gebracht een verslag gemaakt dat wordt toegevoegd aan het terinzage-dossier. Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk en/of mondeling) zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Valkenswaard, 15 augustus 2012.

Burgemeester en wethouders voornoemd, de secretaris, R.F.W. van Eijck

de burgemeester, A.B.A.M. Ederveen

Naar boven