Logo Nederlek
Gemeentelijk beschermd dorpsgezicht Voorstraat, Lekkerkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat zij bij besluit van 7 januari 2014 een groot deel van de Voorstraat in Lekkerkerk, zoals aangegeven op de bij het besluit behorende begrenzingenkaart, hebben aangewezen als gemeentelijk dorpsgezicht als bedoeld in artikel 15 van de Erfgoedverordening gemeente Nederlek 2013. Het Beeldkwaliteitsplan Voorstraat, zoals dat samen met het bestemmingsplan Dorpskernen is vastgesteld door de gemeenteraad van Nederlek op 25 juni 2013, dient als toelichting op het aanwijzingsbesluit. Het bestemmingsplan Dorpskernen is door het college van burgemeester en wethouders aangemerkt als voldoende beschermend. De belangrijkste doelstelling van het aanwijzingsbesluit is om het bijzondere karakter van het gevelbeeld aan de Voorstraat in combinatie met de waterkerende muur te behouden.

Het besluit met de bijbehorende omschrijving en de begrenzingenkaart van het gebied liggen gedurende zes weken ter inzage, van woensdag 12 februari 2014 tot en met dinsdag 25 maart 2014. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis aan de Burg. van der Willigenstraat 58 in Lekkerkerk. Het besluit en alle bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.nederlek.nl .

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen het aanwijzingsbesluit door;

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zienswijzen in te dienen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het besluit ten opzicht van het ontwerp zijn aangebracht.

Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Het aanwijzingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het aanwijzingsbesluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Lekkerkerk, 11 februari 2014

Naar boven