Ontwerp-bestemmingsplan uitbreiden elektriciteitsnet Coevorden
Logo Coevorden
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat gedurende een termijn van 6 weken ter inzage ligt:
  • a.
    het ontwerp-bestemmingsplan uitbreiding elektriciteitsnet Coevorden;
  • b.
    een ontwerp-omgevingsvergunning voor het aanpassen van het 110 kV schakelstation gelegen aan de Krimweg in Coevorden (aanvraag 77990-2014).
Het plan
Het (ontwerp-)bestemmingsplan maakt het mogelijk om een ondergrondse 110 kV hoogspanningsleiding aan te leggen vanaf de grens met de gemeente Hardenberg tot aan het schakelstation aan de Krimweg in Coevorden.
Nadat de betreffende ondergrondse leiding is gerealiseerd kan een bestaande bovengrondse hoogspanningsverbinding tussen Hoogeveen en Veenoord worden geamoveerd
Coördinatieregeling
Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Coevorden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening, naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning voor aanpassing van het 110 kV schakelstation gelegen aan de Krimweg in Coevorden gecoördineerd te behandelen.
Wanneer en waar kunt u het ontwerpbestemmingsplam en de ontwerp-omgevingsvergunning i nzien?
Het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning voor aanpassing van 110 kV schakelstation kunnen worden ingezien van dinsdag 23 december tot en met maandag 2 februari 2015 tijdens openingstijden van het Hof van Coevorden ter inzage in het Klantcontactcentrum. Na telefonische afspraak met de afdeling Publieksservice, team Vergunningen (telefoonnummer 14-0524) is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.
U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Zienswijze
Een ieder kan tijdens de periode van terinzagelegging van de stukken zijn/haar zienswijze mondeling en/of schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke reacties kunnen verzonden worden aan de gemeenteraad van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA te Coevorden.
Voor mondelinge reacties kan contact opgenomen worden met de afdeling Publieksservice, team Vergunningen (de heer H. Schrik), telefoonnummer 14 0524 voor het maken van een afspraak.
 
Coevorden, 22 december 2014.
Naar boven