Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied, locatie Rhederhof Oost
Logo Rheden
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, locatie Rhederhof Oost' en de daarbij behorende stukken voor eenieder ter inzage is gelegd. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door het bos van de Veluwe, aan de oostzijde door weilanden, aan de zuidzuide door de Arnhemsestraatweg en aan de westzijde door het voormalige bejaardenhuis Rhederhof aan de Snippendaalseweg.
Het onderhavige bestemmingsplan heeft als doel het oostelijk deel van het landgoed, bestaande uit de villa, koetshuis en tuinmanswoning en omliggende gronden, te herbestemmen. Voor het westelijk deel waar tot 2000 het verzorgingshuis Rhederhof was gevestigd, wordt te zijner tijd een apart bestemmingsplan opgesteld.
Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om de villa in oostelijke richting beperkt uit te breiden. In de villa worden maatschappelijke functies en kantoren zonder baliefunctie mogelijk gemaakt. Het koetshuis (huisnummer 56) en de tuinmanswoning (huisnummer 58) zijn beiden bewoond en krijgen een woonfunctie. Het gehele plangebied krijgt een bestemming Buitenplaats, aansluitend op het bestemmingsplan Landelijk Gebied waar landgoederen eenzelfde bestemming hebben gekregen om bescherming te bieden aan het landhuis en omliggende gronden.
Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan kan van 29 december 2014 tot en met 9 februari 2015 worden ingezien bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het Gemeentehuis te De Steeg en in het servicecentrum aan Den Heuvel 32 te Velp.
U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPLG25-ON01. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/.
Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn zienswijze naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg.
Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer P. Zweers, telefoonnummer (026) 49 76 441.
De Steeg, 24 december 2014
Naar boven