Gemeente Barendrecht, Dierensteinweg, instellen van verkeersmaatregelen verkeersplein ter hoogte Bongerd.
Logo Barendrecht
2014-39
P.Tilro
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Burgemeester en wethouders van Barendrecht,
 
overeenkomstig artikel 18 eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd tot het vaststel­len van verkeersbesluiten in de gemeente Barendrecht.
 
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
 
Overwegingen:
 
Door de komst van een nieuwe school voor het middelbaar beroepsonderwijs aan de Dierensteinweg, ter hoogte van sportpark de Bongerd, dient er uitbreiding plaats te vinden van het aantal aanwezige parkeerplaatsen. De school genereerd een parkeerbehoefte van ongeveer 100 parkeerplaatsen.
Een groot deel van de benodigde parkeerplaatsen zal gerealiseerd worden aan de noordzijde van de Dierensteinweg. Deze parkeerplaatsen zullen in het weekend ook gebruikt worden als overloop voor bezoekers van sportpark de Bongerd. Er wordt hier ook ruimte gereserveerd voor het parkeren van autobussen. Om als voetganger van en naar deze parkeerplaatsen te gaan moet de Dierensteinweg  worden overgestoken. Door de hoge verkeersintensiteit is het voor de voetganger moeilijk om oversteken. Om de voetganger een veilige oversteek te bieden wordt een voetgangersoversteekplaats aangelegd. De voetgangersoversteekplaats wordt tevens voorzien van signaalverlichting in het wegdek.
  Motivering:  Overeenkomstig artikel 2, lid 1, sub a t/m d, van de WVW 1994 en artikel 21 BABW op de bovengenoemde weg maatregelen dienen te worden genomen met als doel:
a het verzekeren van de veiligheid op de weg;
b het beschermen van weggebruikers en passagiers;
c het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;
d het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.  
 
De genoemde wegen zijn eigendom en in beheer en onderhoud bij de gemeente Barendrecht. 
 
Op basis van bovenstaande overweging en met inachtneming van:
. de Algemene wet bestuursrecht,
. de Wegenverkeerswet 1994,
. het Besluit Administratie­ve Bepa­lingen inzake het Weg­ver­keer,
. het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990,het bordenboek (VNVF);
 
Besluit het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht tot:
 
Het aanleggen van een voetgangersoversteekplaats over de Dierensteinweg ter hoogte van sportpark de Bongerd, door;
    • 1.
      het aanbrengen van zebra markering op het wegdek met de daarbij behorende verkeersborden L2 conform bijlage 1 van het RVV 1990,
    • 2.
      het aanbrengen van verkeersbord C16, gesloten voor voetgangers, conform bijlage 1 van het RVV 1990,
    • 3.
      het plaatsen van verkeersbord E8d met onderbord OB504, parkeergelegenheid voor aangeven voertuigcategorie, autobussen, conform bijlage 1 van het RVV 1990,
    • 4.
      de exacte locaties zijn op bijgevoegde tekening BO-13-23-a.
 
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd over de handhaafbaarheid van het verkeersbesluit, namens de korpschef met de vertegenwoordiger van de Regiopolitie Rotter­dam-Rijnmond. De betreffende vertegenwoordiger heeft ingestemd met de voorgestelde maatregel.
 
En voorts:
  • 1.
    de verkeersmaatregelen tevens vast te hebben gelegd op bijbehorende tekening  BO-13-23-a,
  • 2.
    deze tekening als bijlage bij dit besluit is gewaarmerkt,
  • 3.
    overeenkomstig artikel 26 BABW dit besluit te publiceren,
  • 4.
    overeenkomstig artikel 6:4 Awb tegen dit besluit bezwaar kan worden aangetekend,
  • 5.
    overeenkomstig artikel 27 BABW dit besluit in werking treedt met ingang van de dag nadat een termijn van 6 weken is verstreken na de dag dat dit besluit is gepubliceerd.
 
Aldus besloten te Barendrecht 18 december 2014,
 
Namens Burgemeester en wethouders van Barendrecht,
 
Mevrouw E. den Outer
 
Domeindirecteur Ruimte.
 
Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Tegen deze beslissing kan door belanghebbenden in de periode van zes weken na de dag waarop deze beslissing is bekendgemaakt een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht, postbus 501, 2990 EA Barendrecht. Ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan, na of gelijktijdig met het indienen van bezwaar, de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.
 
Afschriften:
Politie Rotterdam-Rijnmond
 
Naar boven