Logo Woudrichem
Vaststelling bestemmingsplan ‘Giessen-Rijswijk – Sportpark Almbos 2014’, Woudrichem

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 september 2014 het bestemmingsplan “Giessen-Rijswijk – Sportpark Almbos 2014” met IMRO-code NL.IMRO.0874.GSRWBP201402-VSG1 heeft vastgesteld.

De gemeente Woudrichem heeft in het kader van de duurzame leefbaarheid van de kernen Giessen en Rijswijk een dubbele ambitie: de realisatie van een gezamenlijk centrum voor de dubbelkern. In het centrum moet ruimte worden gecreëerd voor onder meer de te realiseren Brede School. Deze ruimte wordt gecreëerd door het verplaatsen van de voetbalvelden naar een nieuw in te richten sportterrein in de vorm van een uitbreiding en herinrichting van het bestaande terrein van de voetbalvereniging V.V. Giessen. Het onlangs vastgestelde bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van dit nieuwe sportcomplex planologisch mogelijk.

Als gevolg van de ontwikkeling van het nieuwe sportcomplex zal de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) ter plaatse worden aangetast. Deze aantasting wordt gecompenseerd binnen het plangebied volgens het in het bestemmingsplan opgenomen compensatieplan. Op grond van dit natuurcompensatieplan heeft het College van gedeputeerde staten van Noord-Brabant op grond van artikel 5.3 uit de verordening Ruimte op 26 augustus 2014 besloten om de EHS te herbegrenzen, zodanig dat de uitvoering van het sportpark plaats kan vinden.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met ingang van 25 december 2014, gedurende zes weken, voor een ieder ter inzage. U kunt de stukken inzien bij de gemeente Woudrichem bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem (www.woudrichem.nl) en RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0874.GSRWBP201402-VSG1).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven