Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit voor het project ‘Dijkverbetering Lage Klompweg en Klompweg’
Logo Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht
Ter voorbereiding van het dijkverbeteringsplan Lage Klompweg en Klompweg heeft een m.e.r.-beoordeling plaatsgevonden. Het dijkverbeteringsplan is een projectplan als bedoeld in artikel 5.4 Waterwet.
Locatie dijktraject: Klompweg (Nigtevecht) en Lage Klompweg (Weesp)
Dijktrajectnummer: V02-246B
Lengte traject: 2900 meter
Uit de m.e.r.-beoordeling blijkt dat geen milieueffect rapport behoeft te worden opgesteld, omdat er slechts sprake is van tijdelijke en beperkte effecten zonder ernstige milieugevolgen. Het Dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht heeft daarom op 16 december 2014 een m.e.r.-beoordelingsbesluit vastgesteld waarin is aangegeven dat voor de dijkverbetering Lage Klompweg en Klompweg geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld.
Procedure
Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van art. 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het projectplan als bedoeld in artikel 5.4 Waterwet) rechtsreeks in hun belang worden getroffen.
Belanghebbenden kunnen wel hun opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken bij hun zienswijze op het ontwerp-dijkverbeteringsplan. Het ontwerp-dijkverbeteringsplan wordt van donderdag 15 januari 2015 t/m woensdag 25 februari 2015 ter inzage gelegd.
Inzage
Het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 15 januari 2015 t/m woensdag 25 februari 2015 ter inzage bij:
- Het kantoor van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet, Korte Ouderkerkerdijk 7, 1096 AC Amsterdam
- Gemeentehuis Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen
- Gemeentehuis Weesp, Nieuwstraat 70a, 1381 BD Weesp
- Dorpshuis Nigtevecht, Jonkheer Huydecoperstraat 1, 1393 NV Nigtevecht
Inlichtingen
Voor meer informatie over het m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u telefonisch contact opnemen met projectteam ‘Klompweg’ via telefoonnummer 0900 – 9394 (20 cent per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten). U kunt ook een e-mail sturen naar vechtdijken@waternet.nl.
Naar boven