Vastgesteld bestemmingsplanWolfsveld
Logo Gemert-Bakel
Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 11 december 2014 het bestemmingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld. Voorliggend bestemmingsplan (paraplu bestemmingsplan) voorziet in een partiële herziening voor het onderwerp mestbewerking binnen het plangebied Wolfsveld. Voor de overige aspecten blijft het bestemmingsplan Wolfsveld 2010 met IMRO-aanduiding: NL.IMRO.1652.Wolfsveld2010 gelden.
Wijziging
In het vigerende bestemmingsplan Wolfsveld 2010 waren op sommige locaties vormen van mestbewerking mogelijk. De gemeenteraad heeft op 27 juni 2013 een voorbereidingsbesluit genomen om de gezondheidsaspecten en ruimtelijke effecten nader uit te zoeken. Tevens is het bestemmingsplan conform de Verordening Ruimte 2014 aangepast, zodat vormen van mestbewerking op Wolfsveld zijn uitgesloten.
Stukken inzien
U kunt de stukken digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan heeft de identificatiecode NL.IMRO.1652.Wolfsveld2014-VG01. Ook kunt u het raadsbesluit met het raadsvoorstel, het bestemmingsplan met bijbehorende stukken inzien in het gemeentehuis, vanaf 22 december 2014 gedurende zes weken. Maak hiervoor een afspraak.
Beroepsmogelijkheid
Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Voor zo ver de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp, kan iedere belanghebbende gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voorgenoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.
Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.
Gemert, 16 december 2014
Naar boven