Consultatie van het ontwerpbesluit herstel marktanalyse vaste telefonie 2012, ACM

De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) deelt hierbij mee het ontwerpbesluit herstel marktanalyse vaste telefonie 2012 (kenmerk: ACM/DTVP/2014/207315). Dit ontwerpbesluit heeft ACM opgesteld nadat het College van Beroep voor het bedrijfsleven in september 2014 het besluit vaste telefonie 2012 deels vernietigde.

Het ontwerpbesluit betreft allereerst de afbakening van de retailmarkt voor tweevoudige gesprekken en de wholesalemarkt voor tweevoudige gespreksdiensten ten behoeve van de reguleringsperiode 1 mei 2012 t/m 30 april 2015. Uit het onderzoek volgt dat VoB2 een substituut vormt voor ISDN1/2. Daarnaast bevat het ontwerpbesluit de dominantieanalyse voor de markt voor enkelvoudige gesprekken in aanwezigheid van wholesaleregulering voor deze reguleringsperiode. Hieruit volgt dat KPN geen dominante positie heeft op deze markt. In het ontwerpbesluit komt ACM tot dezelfde conclusies als in het oorspronkelijke besluit uit 2012. De regulering over deze periode wijzigt daarmee niet.

Consultatie

Dit ontwerpbesluit wordt conform artikel 6b.1 van de Telecommunicatiewet voorbereid, met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure (Algemene wet bestuursrecht afd. 3.4). Het ontwerpbesluit is op 24 december 2014 aan belanghebbenden toegestuurd en gepubliceerd op de website van ACM (www.acm.nl). Vanaf die dag ligt het ontwerpbesluit gedurende zes weken voor belanghebbenden ter inzage ten kantore van ACM, op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Indien u inzage wenst kunt u contact opnemen met Armin Kiani Amnieh (Armin.Kiani.Amnieh@acm.nl).

Zienswijze

Tot en met 4 februari 2015 kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen zowel per post als per e-mail te worden ingediend onder vermelding van “Ontwerpbesluit herstel marktanalyse vaste telefonie 2012” (per post: ACM, Directie TVP, Postbus 16326, 2500 BH DEN HAAG; per e-mail: Programma-MA@acm.nl).

Bij het indienen van een zienswijze verzoekt ACM u aan te geven of uw zienswijze vertrouwelijke gegevens bevat, en zo ja, om gemotiveerd aan te geven welke dat zijn. Daarbij wordt u geacht tevens zowel een vertrouwelijke als een openbare versie van uw zienswijze in te dienen. Indien u van de gelegenheid gebruik wilt maken om uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, wordt u verzocht dit per e-mail kenbaar te maken aan: Programma-MA@acm.nl.

Na het sluiten van de termijn voor het indienen van de zienswijzen zal ACM deze zienswijzen inventariseren en beoordelen of deze moeten leiden tot een wijziging van het ontwerpbesluit. Vervolgens zal het ontwerpbesluit Europees worden genotificeerd.

Naar boven