Logo Doesburg
Vaststelling bestemmingsplan ‘Laad- en loswal Rotra 2014’ en verleende gecoördineerde omgevingsvergunning, Doesburg

Het bestemmingsplan Laad- en loswal Rotra en de gecoördineerde besluiten zijn op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd voorbereid en worden gelijktijdig bekendgemaakt.

Bestemmingsplan ‘Laad- en loswal Rotra 2014’

De gemeenteraad van Doesburg geeft, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, kennis van de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Laad- en loswal Rotra 2014’ (NL.IMRO.0221.BPL14002HBV-VA01) in haar vergadering van 18 december 2014.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van een kraan van 30 meter hoog, het bouwen van een LNG-station en het opslaan van goederen tot een hoogte van 12 meter voor het project ‘Laad- en loswal Rotra te Doesburg.

Gecoördineerde omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders hebben op 23 december 2014 besloten om omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten ‘het bouwen van een bouwwerk’ (artikel 2.1, lid 1, a Wabo) en ‘het oprichten of veranderen van milieu/inrichting’ (artikel 2.1, lid 1, e Wabo).

Terinzagelegging

Met ingang van 25 december 2014 tot 5 februari 2015 ligt een analoog exemplaar van het bestemmingsplan ‘Laad- en loswal Rotra 2014’, het raadsbesluit inclusief de bijbehorende stukken en de gecoördineerde omgevingsvergunning voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Philippus Gastelaarsstraat 2.

Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur, desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien.

Het juridisch bindende bestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0221.BPL14002HBV-VA01). Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen via de gemeentelijke website.

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen de hiervoor genoemde besluiten door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht, een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het bestemmingsplan en de gecoördineerde omgevingsvergunning treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treden het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres zie bovenstaand). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Doesburg, 24 december 2014

C.J.G. Luesink, burgemeester

C.W.W. van den Berg, gemeentesecretaris

Naar boven