Logo Heeze-Leende
Ontwerpbestemmingsplan ‘Natuurbegraafplaats Heeze-Leende’, Heeze-Leende

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Natuurbegraafplaats Heeze-Leende’ ter inzage wordt gelegd. Dit bestemmingsplan heeft tot doel het realiseren van een natuurbegraafplaats aan de Somerenseweg te Heeze. Natuurbegraven Nederland B.V. is voornemens om naast het bestaande crematorium Heeze, op een gedeelte van het kadastraal perceel Heeze, sectie F 3745, een natuurbegraafplaats te ontwikkelen. Natuurbegraven is een relatief nieuwe wijze van begraven waarbij wordt begraven in een natuurlijke omgeving. Een natuurbegraafplaats is in de eerste plaats een bos of een natuurgebied en in de tweede plaats een begraafplaats.

Voor de bouw van het informatiecentrum/ceremonieruimte, de aanleg van een halfverharding om voornoemde bebouwing en de aanleg van een halfverharde parkeerplaats wordt een gedeelte van de Ecologische hoofdstructuur (EHS) ter plaatse verwijderd en elders gecompenseerd. Gelet hierop bestaat het voornemen om gedeputeerde staten van Noord-Brabant te verzoeken om de EHS te herbegrenzen. In het compensatieplan EHS staat beschreven waarom de herbegrenzing noodzakelijk is en waar de compensatie van de EHS zal plaatsvinden.

Het ontwerpbestemmingsplan, met de daarbij behorende stukken, en het compensatieplan EHS liggen met ingang van 31 december 2014 tot en met 10 februari 2015 tijdens de openingsuren ter inzage in de hal van het gemeentehuis te Heeze. Het ontwerpwijzigingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en de beoogde herbegrenzing van de EHS. Schriftelijke zienswijzen moeten gericht worden aan de raad van Heeze-Leende, Postbus 10.000, 5590 GA te Heeze. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft. Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid om uw zienswijze mondeling kenbaar te maken wordt u verzocht een dergelijk verzoek uiterlijk 14 dagen voor het einde van de ter inzage legging in te dienen. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met de heer R. Klaver (040-2241541). U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Naar boven