Logo Vlaardingen
Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit hogere waarden Wgh en ontwerpomgevingsvergunning Parc Drieën-Huysen, 1e fase, Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 juncto 3.30 t/m 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Bij besluit van de gemeenteraad, d.d. 18 december 2014, is aangewezen de gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking van het ontwerpbestemmingsplan Parc Drieën-Huysen, 1e fase met de ontwerpomgevingsvergunning als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, één en ander ter concrete uitvoering van het ontwerpbestemmingsplan Parc Drieën-Huysen, 1e fase.

Het plangebied Parc Drieën-Huysen, 1e fase wordt globaal begrensd:

  • De Holysingel in het oosten

  • de Willem de Zwijgerlaan in het westen

  • een deel van de voormalige sportvelden in het zuiden en

  • de bestaande hoogbouw en het achter terrein van Drieën-Huysen in het noorden.

Het project ‘Parc Drieën-Huysen’ wordt gefaseerd ontwikkeld. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de realisatie van de eerste fase: een zorgcomplex voor zwaar zorgbehoevende cliënten en sociale woningbouw in de vorm van aanleunwoningen en een ‘zorgplint’. De tweede en derde fase voorzien in woningbouw. Wanneer er sprake is van concrete plannen zullen deze fases een aparte procedure doorlopen.

Een ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden Wet geluidhinder (Wgh) wordt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

De ontwerpomgevingsvergunning bestaat uit de activiteiten bouwen, kap, inrit en werken / werkzaamheden / weg aanleggen.

Het ontwerpbestemmingsplan alsmede genoemde ontwerpomgevingsvergunning – inclusief bijlagen – liggen met ingang van donderdag 25 december 2014, gedurende een termijn van 6 weken ter inzage op de volgende locaties:

  • a. bij het Stadskantoor aan Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;

  • b. Het digitale ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning zijn raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0231bpParc2013-0020.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging (zijnde dus van donderdag 25 december 2014 t/m woensdag 4 februari 2015) kan eenieder, bij voorkeur schriftelijk maar desgewenst ook mondeling, zijn zienswijze omtrent zowel het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken. Mocht uw opmerkingen/bezwaren betrekking hebben op zowel het ontwerpbestemmingsplan als de ontwerpomgevingsvergunning dan dient u dit in uw zienswijze duidelijk kenbaar te maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling, Postbus 1002 – 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimte, wonen en milieu van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak via het secretariaat (tel. 010-248 4700).

Vlaardingen, 24 december 2014

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven