Gemeente Emmen – Verkeersbesluit Instellen inrijdverbod met uitzondering van bestemmingsverkeer op de Bargerweg / Schoolpad, tussen de Oosterveldsestraat en de Phileas Foggstraat te Emmen.
Logo Emmen
Burgemeester en Wethouders van Emmen,
Gelet op:
  • de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV1990), het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;
  • het Mandaatbesluit 2012, tweede versie, van de gemeente Emmen.
Overwegende:
  • op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd als bedoeld in artikel 14;
  • de bekendmaking van verkeersbesluiten geschiedt door plaatsing van het besluit in de Staatscourant als bedoeld in artikel 26 van de BABW;
  • dat de in dit besluit onderhavige weg in beheer is bij de gemeente Emmen.
Uit het oogpunt van:
het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en
het verzekeren van de veiligheid op de weg.
Is het gewenst om
Op de Bargerweg / Schoolpad, tussen de Oosterveldsestraat en de Phileas Foggstraat te Emmen een inrijdverbod in te stellen met uitzondering voor bestemmingsverkeer.
Motivering:
Door het vele sluipverkeer op de Bargerweg / Schoolpad te Emmen zijn er onderhoudsproblemen ontstaan in de vorm van meerdere verzakkingen.Voor een goede ontsluiting van de aanliggende percelen wordt deze onverharde weg voorzien van verharde bandensporen waarbij een inrijdverbod wordt ingesteld met uitzondering van bestemmingsverkeer. De Bargerweg is niet bedoeld voor doorgaand verkeer en dus draagt deze maatregel bij aan de veiligheid op de weg.
Belangenafweging
Aanwonenden hebben ingestemd met de hier onder genoemde verkeersmaatregel op de Bargerweg/Schoolpad.
Gehoord
Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de politiechef van de nationale politie van de regionale eenheid Noord-Nederland.
Besluiten
1.Het instellen van een inrijdverbod met uitzondering bestemmingsverkeer op de Bargerweg/Schoolpad, tussen de Oosterveldsestraat en de Phileas Foggstraat te Emmen zoals aangegeven op de bijgevoegde tekening 2014-ROIVB-010-Bargerweg/Schoolpad (rood gemarkeerde lijn).
Emmen, 17 december 2014
Burgemeester en wethouders van Emmen,
Namens dezen,
Het hoofd van het team Voorbereiding,
V.Fennis
Ter inzage
Het verkeersbesluit is voor iedereen in te zien bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen gedurende een periode van zes weken na bekendmaking. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij de heer R. Ney via telefoonnummer 14 0591.
Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Emmen, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Infrastructuur / team Voorbereiding, Postbus 30.001, 7800 RA Emmen. Via het formulier op www.emmen.nl/bezwaar kan ook digitaal een bezwaarschrift worden ingediend.
Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.
Bijlagen
Tekening: 2014-ROIVB-010-Bargerweg/Schoolpad (rood gemarkeerde lijn).
Naar boven