Kenmerk: VB 14-24
Logo Werkendam
Zaaknummer: 74875
VERKEERSBESLUIT
DE NIEUWE ES SLEEUWIJK
INSTELLEN VAN EENDUIDIG VOETGANGERSGEBIED
WAAR FIETSEN IS TOEGESTAAN
Burgemeester en wethouders van Werkendam,
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het collegebesluit van 29 juni 2010, ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT:
Dat in het kader van de verbetering van de detailhandelsfunctie en het vergroten van de identiteit en aantrekkingskracht van winkelcentrum “De Nieuwe Es” te Sleeuwijk het voorgenoemde weggedeelte wordt ingericht als een voetgangerszone waar fietsen is toegestaan.
Dat hierbij rekening is gehouden met het feit dat uit de praktijk blijkt dat fietsers hun snelheid aanpassen indien zij in een voetgangersgebied verblijven en dat fietsers en voetgangers goed op elkaar anticiperen in een voetgangers gebied.
Dat doordat fietsers in het voetgangersgebied aanwezig mogen zijn, dit het fietsgebruik stimuleert aangezien de fietser op deze manier vaker dichter bij zijn bestemming kan komen of een meer directe route kan volgen.
Dat met dit besluit het volgende uit artikel 2 WVW 1994 wordt nagestreefd:
  • Het verzekeren van de veiligheid op de weg
  • Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.
Dat op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Dat overeenkomstig het bepaalde in artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) over dit besluit overleg heeft plaatsgevonden met de betrokken korpschef, vertegenwoordigd door de operationeel chef van het team Altena, district Oosterhout, van de politie Midden- en West-Brabant, wiens advies onder aan dit besluit is weergegeven;
De bekendmaking van de ter inzage legging van het verkeersbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken en de mogelijkheid bezwaar te maken, werd op 18 december 2014 gepubliceerd in de Staatscourant
en ligt vanaf 18 december 2014 zes weken ter inzage bij de publieksbalie op het gemeentehuis te Werkendam
Besluit
Op grond van vorenstaande overwegingen besluit ik:
  • Het winkelcentrum De Nieuwe Es te Sleeuwijk aan te wijzen als voetgangersgebied door het plaatsen van de borden G07zb en G07ze van Bijlage 1 van het RVV 1990 met de onderborden “fietsen toegestaan”
  • Dit besluit ter inzage te leggen bij de publieksbalie van het gemeentehuis en te publiceren in de Staatscourant
Werkendam, d.d.: 16 december 2014
Namens burgemeester en wethouders van Werkendam,
J.H.P.M. van Schayk-van Dortmont,
medewerkster verkeer en vervoer
Mededelingen
Bezwaar
Ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht kan, binnen zes weken na datum van publicatie, een bezwaarschrift tegen dit besluit worden ingediend bij het College van burgemeester en wethouders van Werkendam, Postbus 16, 4250 DA Werkendam.
Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten: naam en adres van indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht en de gronden van uw bezwaar. Wanneer u zich door een derde laat vertegenwoordigen, verzoeken wij u tevens te vermelden de naam, het volledige adres en het telefoonnummer van deze persoon.
Voorlopige voorziening
Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Breda, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 RA Breda. Een dergelijk verzoek dient vergezeld te gaan van een kopie van het bezwaarschrift. Voor het indienen van een dergelijk verzoek wordt een griffierecht geheven.
Naar boven