Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunningen inrichting Blesdijke-1, Ministerie van Economische Zaken

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 14 augustus 2014 heeft Vermilion Oil & Gas Netherlands B.V. te Harlingen, een aanvraag ingediend om een vergunning voor de eerste fase ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Op 29 september 2014 is een aanvraag voor de tweede (en laatste) fase ingediend. De aanvragen hebben betrekking op de inrichting Blesdijke-1, gelegen aan De Meenthe 13, in de gemeente Weststellingwerf, op de percelen kadastraal ingedeeld, gemeente Oudetrijne, sectie H, nummers 489 en 488 (ged.).

De vergunningaanvraag eerste fase betreft de activiteiten “planologisch strijdig gebruik” en “het veranderen en in werking hebben van een inrichting de gehele inrichting omvattend (revisie)”.

Meer concreet betreft de aanvraag een actualisering van de vigerende (milieu)vergunning, d.d. 3 maart 2009, naar aanleiding van het uitbreiden van de inrichting met een tweede productieput voor de winning van aardgas. Ten behoeve daarvan wordt het bestemmingsplan aangepast. De gemeenteraad heeft hiervoor een zogenaamde ontwerp – verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

De vergunningaanvraag tweede fase betreft de activiteit “bouwen van een bouwwerk”. Meer concreet betreft de aanvraag het plaatsen van een bovengrondse dubbelwandige stalen tank van 20 m3, ten behoeve van de opslag van glycol, een glycol injectiepomp en een well head control unit.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunningen te verlenen.

De ontwerpbesluiten en de andere relevante stukken liggen met ingang van 18 december 2014 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Weststellingwerf te Wolvega. Wij adviseren u voor de inzage van de ontwerpbesluiten eerst contact op te nemen met de gemeente (tel. 14 0561).

Tot en met 28 januari 2015 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot de ontwerpbesluiten schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energiemarkt

T.a.v. mevrouw mr. ing. N. Belhaj

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw N. Belhaj (tel. 070 – 379 7026) van het Ministerie van Economische Zaken.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven