Wet milieubeheer
Logo Gemert-Bakel
Burgemeester en wethouders van de gemeente Gemert-Bakel maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.
Op 2 september 2014 heeft Vabro B.V., per adres Leemskuilenweg 30 in De Mortel middels het indienen van een aanmeldingsnotitie medegedeeld dat zij voornemens zijn de roosters in de varkensstal te vervangen en een luchtwasser aan te passen tot een chemische luchtwasser aan te passen tot 70% ammoniakemissiereductie aan het adres Leemskuilenweg 30 De Mortel, kadastraal bekend als sectie O 522 (deels), 1696 (deels) en 1697. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling op basis van het Besluit milieueffectrapportage juncto artikel 7.2. eerste lid onder b van de Wet milieubeheer.
Burgemeester en wethouders van gemeente Gemert-Bakel hebben besloten dat door Vabro B.V. geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de activiteit inrichting zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.
Naar de mening van burgemeester en wethouders van gemeente Gemert-Bakel leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.
U kunt het besluit en de overige stukken inzien van 20 december 2014 tot en met 31 januari 2015 bij het Loket Bouwen en Wonen in het gemeentehuis aan Ridderplein 1 in Gemert. Dit kan op maandag van 09.00 uur tot 12.30 uur en van 17.00 uur tot 19.00 uur, op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Ook kunt u een afspraak maken om buiten de bezoekuren de aanmeldingsnotitie in te zien.
De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.
Gemert, 19 december 2014
Naar boven