Logo Woerden
Vaststelling bestemmingsplan Kavel Rieslinggaard, Woerden

Op 25 augustus 2014 heeft de gemeenteraad van Woerden het bestemmingsplan ‘Kavel Rieslinggaard' gewijzigd vastgesteld (digitaal identificatienummer NL.IMRO.0632.KavelRieslinggaard-bVA1).

Doel

Doel van het bestemmingsplan is om aan de Rieslinggaard te Woerden nieuwe woningen mogelijk te maken op het (nu nog) braakliggende terrein. Het bestemmingsplan staat 2 of 3 woningen toe.

Het plan is gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Het is niet langer mogelijk om op het kavel 2-onder-1-kap woningen te bouwen. Om dit mogelijk te maken zijn er nog een aantal wijzigingen aangebracht. Een compleet overzicht van de wijzigingen kunt u vinden in de 'Staat van wijzigingen', die u kunt inzien bij het bestemmingsplan.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van woensdag 24 december 2014 tot en met dinsdag 3 februari 2015. U kunt het vaststellingsbesluiten met bijbehorende stukken gedurende deze periode inzien in de hal van het stadhuis, Blekerijlaan 14 in Woerden. Ook zijn de stukken in te zien bij het Omgevingsloket (op afspraak).

U kunt de stukken vinden op de website www.woerden.nl onder het kopje “documenten en publicaties”. Verder kunt u het bestemmingsplan vinden via www.ruimtelijkeplannen.nl:

Alleen belanghebbenden die al tegen het ontwerpbestemmingsplan tijdig hun zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Inwerkingtreding en schorsing

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Indien u dit wenst kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek op voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Naar boven