Ontwerpbestemmingsplan ‘Lutjewallerweg te Haringhuizen’
Logo Hollands Kroon
Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders.
Grondslag: artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.
Onderwerp: voornemen om met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Lutjewallerweg te Haringhuizen’ vast te stellen.
Plangebied: een perceel aan de rand van de dorpskern Haringhuizen, in de bocht waar de Lutjewallerweg overgaat in de Haringhuizerweg.
Doel plan: Het juridisch-planologisch mede mogelijk maken van het realiseren van een nieuwe woning. Deze woning kan gerealiseerd worden door gebruik te maken van de provinciale ‘Ruimte voor Ruimte’ regeling betreffende een locatie aan de Terdiek 11 te Nieuwe Niedorp. Door gebruik te maken van deze regeling mogen ter compensatie voor het beëindigen van een loonbedrijf en de sloop van de bedrijfsbebouwing twee nieuwe woningen gerealiseerd worden, waarvan één op het plangebied. De andere woning wordt op een locatie aan de Terdiek 11 te Nieuwe Niedorp gerealiseerd, waarvoor een aparte procedure wordt gevoerd.
Ter inzage
U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Lutjewallerweg te Haringhuizen’ (IMRO-idn: NL.IMRO.1911.BPBvgNhz002-on01) met de bijbehorende stukken vanaf 18 december 2014 tot en met 28 januari 2015 inzien tijdens openingstijden in het gemeentekantoor in MFA De Ontmoeting. Adres: de Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna.
Dit bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hollandskroon.nl.
Zienswijze
Gedurende de inzagetermijn kunt u op dit voornemen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Iedereen mag van deze mogelijkheid gebruik maken.
Schriftelijk
Stuur uw zienswijze naar het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon, Postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna. Vermeld in uw brief het onderwerp: zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Lutjewallerweg te Haringhuizen’.
Mondeling
Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 088-321 5000. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.
Naar boven