Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'eerste partiële herziening Buitengebied Wieringermeer'
Logo Hollands Kroon
Besluit genomen door: gemeenteraad op 6 november 2014
Grondslag: Artikel 3.1 Wro
Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Wieringermeer, eerste partiële herziening
Plangebied: voormalige gemeente Wieringermeer
Doel plan: Reparatie en actualisering bestemmingsplan.
Vanwege de gewijzigde vaststelling zijn eerst de Provincie Noord-Holland en de Inspecteur in de gelegenheid gesteld om een aanwijzing te geven op het plan. Zij hebben van deze mogelijkheid geen gebruik gemaakt.
Ten opzichte van het ontwerp zijn de volgende wijzigingen aangebracht:
De Luchtverkeersleiding Nederland heeft gevraagd om ook de effecten voor civiele radarverstoring mee te wegen bij wijziging van windmolenopstelling. Wij zijn aan dat verzoek tegemoet gekomen.
Daarnaast is naar aanleiding van een eerder gevoerde wijzigingsprocedure de bestemming ‘bedrijf’ opgenomen op het perceel Molenweg 52 in Slootdorp.
Voor het volledige overzicht van de wijzigingen verwijzen wij naar de Nota van wijzigingen die hoort bij het bestemmingsplan.
Ter inzage
U kunt het bestemmingsplan 'eerste partiële herziening Buitengebied Wieringermeer' (IMRO-idn: NL.IMRO.1911.bplg2009hez01-va01) met bijbehorende stukken van 18 december 2014 tot en met 28 januari 2015 inzien tijdens openingstijden in het gemeentekantoor in MFA De Ontmoeting. Adres: de Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna. Wilt u meer informatie? Maak dan telefonisch een afspraak via telefoonnummer 088 - 321 5000. De stukken zijn ook in te zien op www.hollandskroon.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.
Beroep indienen
Gedurende de inzagetermijn hebben de volgende personen de mogelijkheid om beroep in te stellen:
• belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt;
• belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan tijdig kenbaar te maken;
• belanghebbenden die willen opkomen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.
Stuur uw beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroep bent u griffierecht verschuldigd. Dit zijn soms aanzienlijke bedragen, kijkt u eerst voor informatie op www.rechtspraak.nl bij ‘griffierecht bestuursrecht’.
Voorlopige voorziening
Volgens artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan eerste partiële herziening Buitengebied Wieringermeer in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Om te voorkomen dat er door dat geldige besluit een onomkeerbare situatie ontstaat, kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan. Wordt dit verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Stuur uw verzoek naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Voor het in behandeling nemen van dit verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Dit zijn soms aanzienlijke bedragen, kijkt u eerst voor informatie op www.rechtspraak.nl bij ‘griffierecht bestuursrecht’.
Naar boven