Logo Leidschendam-Voorburg
Ontwerpbestemmingsplan Leidschendam-Zuid en Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder Woonboten, Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 110c van de Wet geluidshinder (Wgh), de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

Ontwerpbestemmingsplan Leidschendam-Zuid

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan 'Leidschendam-Zuid' ligt in het stedelijke gebied van Leidschendam. Het plangebied wordt begrensd door De Vliet (noordzijde), het bestemmingsplan Landelijk Gebied (oostzijde), door het tracé van Rijksweg A4 en de gemeentegrens met Den Haag (aan de zuidzijde) en het tracé Randstadrail (westzijde).

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat op grond van de Wro de gemeente een vastgesteld bestemmingsplan tenminste eens in de tien jaar moet herzien en aanpassen aan gewenste en noodzakelijke ontwikkelingen.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt voor dit gebied een nieuw planologisch regime geschapen.

Het bestemmingsplan heeft een overwegend conserverend karakter waarbij de bestaande situatie is bestemd en er enkele kleinschalige ontwikkelingen mogelijk zijn gemaakt.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerpbestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.ldzuid-ON02;

op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam) en bij Werkplein Corbulo (Prins Bernhardlaan 183) in Voorburg.

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de eerder genoemde termijn voor inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij:

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg

Ontwerpbestemmingsplan ‘Leidschendam-Zuid’/ zaaknummer 1181650

Postbus 905

2270 AX VOORBURG

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van:

uw naam, adres en onderwerp ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Leidschendam-Zuid’;

een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan en

uw handtekening.

Houdt er rekening mee dat uw zienswijze in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw R. Surie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 070.

Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder Woonboten

Inhoud ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Leidschendam-Zuid’ voorziet in het inpassen van de reeds bestaande ligplaatsen voor vier woonboten in de Starrevaart.

Ingevolge de Wgh is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat bij de vier ligplaatsen de maximaal optredende geluidsbelasting vanwege verkeer op Rijksweg A4 de voorkeursgrenswaarde overschrijdt en dat er geen doelmatige geluidmaatregelen mogelijk zijn waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarde kan worden gereduceerd. Het vaststellen van hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om met toepassing van artikelen 83 en 110a van de Wgh voor bovenbedoelde bestemmingen hogere grenswaarden vast te stellen.

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Belanghebbenden kunnen gedurende de inzagetermijn zienswijzen op dit ontwerpbesluit inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 905, 2270 AX Voorburg.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Uw zienswijze moet voorzien zijn van een handtekening. Het is niet mogelijk om een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer M. le Cointre, bereikbaar via het telefoonnummer 14 070.

Inzien ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

Op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam) en bij Werkplein Corbulo (Prins Bernhardlaan 183) in Voorburg.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen ter inzage van vrijdag 02 januari 2015 tot en met donderdag 12 februari 2015.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw R. Surie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep bestemmingsplannen voor het onderdeel bestemmingsplan en de heer M. le Cointre voor het onderdeel hogere grenswaarden. Beide contactpersonen zijn bereikbaar via het telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 24 december 2014

Naar boven