Logo Noordwijkerhout
Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied 2e herziening’ en het ‘Postzegelbestemmingsplan Buitengebied’, Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2014 het bestemmingsplan “Buitengebied 2e herziening” en het “Postzegelbestemmingsplan Buitengebied”, zowel digitaal als analoog, heeft vastgesteld.

Plangebied en omschrijving plan

De aanleiding voor de 2e herziening en het Postzegelplan Buitengebied, is de wens om het bestemmingsplan Buitengebied 2005, inclusief 1e herziening op een aantal punten te actualiseren, teneinde ruimtelijke initiatieven te kunnen honoreren en het verwerken van enkele verbeteringen.

In de 2e herziening zijn de aanpassingen verwerkt in de toelichting, voorschriften (thans regels) en plankaart (thans verbeelding) van het bestemmingsplan “Buitengebied 2005, 1e herziening” Noordwijkerhout. Deze herziening is in lijn met de opzet en inhoud van het plan uit 2005. Het bevat alleen die correcties, die de al vastgestelde bestemmingen niet wijzigen.

Voor een deel van de wijzigingen geldt echter dat ook de bestemming(en) word(t)(en) aangepast. Deze aanpassingen kunnen, gelet op hetgeen wettelijk vastgelegd in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en Besluit ruimtelijke ordening (Bro), niet worden meegenomen in de voorgestelde 2e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied.

Voor deze aanpassingen is daarom een nieuw bestemmingsplan gemaakt dat nu voor ligt (Postzegelplan Buitengebied). Hierin zijn, op basis van de meest recente digitale standaarden (2012), de bestemmingswijzigingen opgenomen. De kaders van dit bestemmingsplan, onder meer verwoord in de inhoudelijke regels, komen wel voort uit het bestemmingsplan Buitengebied 2005, 1e herziening en het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2e herziening.

Daarnaast is ook aangesloten op de zich in de tussenliggende tijd gemanifesteerde ontwikkelingen in het ruimtelijk beleid, die in het kader van de concrete realisatie daarvan, ook hun verankering in een geldend bestemmingsplan Buitengebied moeten krijgen. Hierbij valt te denken aan de vastgestelde Provinciale Structuurvisie, de vastgestelde Provinciale Verordening (inclusief wijzigingen), de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport, de (regionale) Kadernota Buitengebieden en modelregels.

Ter inzage termijn

Het Postzegelbestemmingsplan, de 2e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied en het raadsbesluit liggen vanaf woensdag 17 december 2014 voor een periode van 6 weken, gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het Postzegelbestemmingsplan Buitengebied is digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. onder de code NL.IMRO.0576.BP201200015-0003. De 2e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied is digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Noordwijkerhout.

Het bestemmingsplan “Buitengebied 2e herziening”, “Postzegelbestemmingsplan Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van de bestemmingsplannen beroep in worden gesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft.

Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Noordwijkerhout, 16 december 2014

Naar boven