Logo Sliedrecht
Wijziging bestemmingsplan Buitengebied, Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 9 december 2014 de wijziging bestemmingsplan Buitengebied met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp03buitengebied-3002 heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied betreft de percelen Parallelweg 17a en 17b te Sliedrecht

Inhoud bestemmingsplan

Op 26 juni 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. Tegen dit bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: Afdeling). De Afdeling heeft op 2 juli 2014, nr. 201307954/1/R4, uitspraak gedaan.

De Afdeling heeft uitgesproken dat het bestemmingsplan wat betreft het bestemmen van de bestaande bebouwing voor een bepaald perceel onvoldoende zorgvuldig tot stand is gekomen. De Afdeling draagt de gemeente op om met ‘de nodige kennis omtrent de relevante feiten en af te wegen belangen’ een nieuw besluit te nemen voor het betreffende perceel. Deze ‘wijziging bestemmingsplan Buitengebied’ betreft dit nieuw besluit.

Ter inzage

In overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het plan vanaf 19 december 2014 gedurende zes weken, dus tot 30 januari 2015, ter inzage tijdens kantooruren in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart.

Het bestemmingsplan is als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen -> Vastgestelde bestemmingsplannen, nog niet in werking.

Mogelijkheid beroep

Alleen tegen de aangebrachte wijzigingen in het gewijzigde vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het adres van de Raad van State is: Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Een ingesteld beroep schorst de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven