Besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 inhoudende het instellen van een parkeerverbod, door middel van een onderbroken gele streep, langs het Artesiaplantsoen te Koudekerk aan den Rijn.
Logo Alphen aan den Rijn
Namens burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,
daartoe bevoegd op grond van:
  • -
    Artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994
  • -
    En besluit waarbij die bevoegdheid is gemandateerd,
De teamleider beleid en regie, afdeling beheer openbare ruimte.
Gehoord de verkeersadviseur van de Politie Hollands Midden op grond van artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW).
Gelet op hetgeen ten aanzien hiervan overigens is bepaald in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit Administratieve bepalingen inzake het Wegbeheer, alsmede op de bepalingen van de Algemene Wet Bestuursrecht.
Gelet voorts op het gegeven dat de in dit besluit aan de orde komende overige wegen straten of parkeervoorzieningen openbaar in de zin van de Wegenwet zijn en binnen de bebouwde kom van Alphen aan den Rijn als bedoeld in artikel 20a van de Wegenverkeerswet 1994 liggen.
Besluit:
  • 1.
    Er wordt besloten om een parkeerverbod door middel van een gele streep te realiseren op het gedeelte van het Artesiaplantsoen te Koudekerk aan den Rijn tussen huisnummer 8 en het begin van de parkeervakken bij de basisschool ‘de Rank, ’ aan weerszijden van de rijbaan.
  • 2.
    Vast te leggen dat aan deze verkeersmaatregel de volgende overwegingen ten grondslag liggen:
Aanleiding en bestaande situatie:
  • -
    Op dit moment is het Artesiaplantsoen een 30 km/u straat waar geen parkeerverboden aanwezig zijn. Dat betekent dat er overal geparkeerd mag worden. De weg is behoorlijk smal en wordt nog extra versmald doordat er auto’s op de rijbaan geparkeerd staan.
  • -
    Er is een fietsdoorsteek van het Artesiaplantsoen naar de Willem de Zwijgerlaan om vanaf de Kerklaan de school te kunne bereiken. Waar de doorsteek het Artesiaplantsoen kruist staan vaak auto’s geparkeerd en ontstaan dus gevaarlijke situaties, vooral tijdens het brengen en halen van de schoolkinderen.
Verkeerskundige aspecten:
-Er wordt gekozen om een parkeerverbod in te stellen door middel van een gele streep omdat het om een kort stuk gaat < 25 meter. Dit parkeerverbod moet ervoor zorgen dat er minder onveilige situaties ontstaan en de rijbaan vrij blijft voor fietsers.
Alphen aan den Rijn, 27 november 2014
Namens burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,
De teamleider Beleid en Regie, beheer openbare ruimte.
Ronald de Jong
N.B.
Belanghebbenden die zich niet met dit besluit kunnen verenigen, hebben op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) de mogelijkheid om binnen zes weken na publicatie van dit besluit een gemotiveerde bezwaar in te dienen bij het college van burgermeesters en wethouders van Alphen aan den Rijn, Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Op grond van het bepaalde in artikel 8:81 Awb kan een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening worden ingediend bij het voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s Gravenhage ( sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag). In dat geval is het vereist dat een bezwaarschrift tegen het besluit is ingediend en dat sprake is van een spoedeisend belang bij het treffen van die voorziening.
Naar boven