Logo Lopik
Kennisgeving coördinatiebesluit (Wro) ‘Benschop Uitbreiding, noordelijk deel’, Lopik

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lopik maken bekend, dat de gemeenteraad op 16 december 2014 heeft besloten in te stemmen met de toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 lid 1 sub b van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) voor nog te voeren planologisch juridische procedures aan de oostzijde van de kern Benschop, grenzend aan de noordzijde van de nieuwbouw.

Verder heeft de gemeenteraad besloten de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan “Benschop Uitbreiding, noordelijk deel” te coördineren met de voorbereiding en bekendmaking van omgevingsvergunningen als bedoeld in artikel 2.1 en 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

De bedoeling van het toepassen van de coördinatieregeling is om de gemeentelijke procedures te stroomlijnen en op elkaar af te stemmen.

Het is niet mogelijk om tegen het coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen. Dit volgt uit artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht en de daarbij behorende bijlage (onder C2). De mogelijkheid om beroep in te stellen is uiteraard wel aanwezig nadat de betrokken besluiten gelijktijdig bekend zijn gemaakt. In dat geval worden die besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Dat volgt uit artikel 8:3, lid 1 onder b van de Wro.

Voordat dat gebeurt moet er eerst een ontwerpbestemmingsplan in procedure worden gebracht.

Dan worden de bijbehorende ontwerpbesluiten tegelijkertijd ter inzage gelegd.

Voor het opstarten van die procedure wordt een aparte kennisgeving geplaatst.

Lopik, 23 december 2014

Naar boven