Logo Leidschendam-Voorburg
Vestiging voorkeursrecht in het kader van de verbindingsweg Stompwijk, Leidschendam-Voorburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg maken op grond van artikel 7 lid 1 Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna: Wvg) bekend dat zij op 16 december 2014 op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg hebben besloten percelen aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze voorlopige aanwijzing heeft betrekking op percelen in de variant 4H voor de verbindingsweg Stompwijk, te weten die percelen die gelegen zijn tussen de Huyssitterweg en de Tuinbouwweg te Leidschendam. Bezien zal worden of de litigieuze percelen meegenomen kunnen worden in het te herziene bestemmingsplan ‘Kern Stompwijk 2003’, waarbij die percelen al dan niet middels een wijzigingsbevoegdheid de aanduiding krijgen van toekomstige locatie voor een (verbindings)weg met bijbehorende voorzieningen, alle niet-agrarisch en nader uit te werken. De percelen zijn nader aangegeven op het bij het collegebesluit behorende kadastraal overzicht met de daarbij behorende perceellijst.

Geldigheidsduur

Deze aanwijzing heeft een geldingsduur van maximaal drie maanden te rekenen vanaf dagtekening van het collegebesluit.

Inwerkingtreding

Het collegebesluit treedt de dag na publicatie in de Staatscourant van 17 december 2014 in werking.

Aanbiedingsplicht

Nadat het collegebesluit in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden van de in het voorstel begrepen percelen, wanneer zij hun percelen dan wel daarop gevestigde zakelijke rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Leidschendam-Voorburg te koop aanbieden.

Zienswijzen tegen het voorgenomen raadsbesluit

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit worden belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 18 december 2014 tot en met 14 januari 2015 in de gelegenheid gesteld om schriftelijk en/of mondeling zienswijzen ten aanzien van het concept raadsvoorstel en -besluit naar voren brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de Raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg (correspondentieadres tot 1 januari: Postbus 905, 2270 AX Voorburg; correspondentieadres na 1 januari: Postbus 1005, 2260 BA Leidschendam). Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer mr. T.J. de Haan van de van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Leidschendam-Voorburg via telefoonnummer 14070. Zodra u een schriftelijke en/of mondelinge zienswijze heeft ingediend, wordt u in de gelegenheid gesteld uw zienswijze nader toe te lichten tijdens de vergadering van de raadscommissie Openbaar Gebied. Deze vergadering is gepland op 10 februari 2015. Naar verwachting zal de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 maart 2015 een besluit nemen over de aanwijzing van percelen.

Bezwaar en voorlopige voorziening tegen het genomen collegebesluit

Belanghebbenden kunnen tevens ingevolge de Algemene wet bestuursrecht van 18 december 2014 tot en met 28 januari 2015 een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van gemeente Leidschendam-Voorburg (correspondentieadres tot 1 januari: Postbus 905, 2270 AX Voorburg; correspondentieadres na 1 januari: Postbus 1005, 2260 BA Leidschendam). Het bezwaarschrift moet tenminste uw naam en adres bevatten, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de gronden van het bezwaar en voorzien zijn van uw handtekening.

Omdat het indienen van een bezwaarschrift de werking van dit besluit niet opschort, kunt u desgewenst de voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage (correspondentieadres: Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage) verzoeken om het treffen van een voorlopige voorziening.

Terinzage

Het collegebesluit tot voorlopige aanwijzing en het ontwerp raadsvoorstel en -besluit liggen met het bijbehorende kadastraal overzicht en overige stukken met ingang van 18 december 2014 tot en met 28 januari 2015 ter inzage in het Servicecentrum van de gemeente Leidschendam-Voorburg aan de Koningin Wilhelminalaan 10 te Leidschendam en het Werkplein Corbulo aan de Prins Bernardlaan 83 te Voorburg. Uitsluitend na het maken van een afspraak via het digitaal loket op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg of via telefoonnummer 14070 kunnen de stukken worden ingezien.

De betrokken eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Leidschendam, 17 december 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg, B.J.D. Huykman, secretaris

J.W. van der Sluijs, burgemeester

Naar boven