Logo Lopik
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Benschop Uitbreiding, noordelijk deel’, Lopik

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend, dat het bestemmingsplan “Benschop Uitbreiding, noordelijk deel” met de bijbehorende stukken in ontwerp ter inzage ligt.

Inhoud

Aan de oostzijde van de kern Benschop wordt een woningbouwuitbreiding van totaal maximaal 111 woningen beoogd. Voor het zuidelijk deel (fase 1) van de planontwikkeling is inmiddels het bestemmingsplan “Benschop Uitbreiding, zuidelijk deel” vastgesteld op 25 februari 2014 en op 16 april 2014 onherroepelijk geworden. Hiermee is een woningbouwuitbreiding van maximaal 56 woningen mogelijk gemaakt.

Het in ontwerp terinzage gelegde plan heeft betrekking op het noordelijk deel (fase 2) van de planontwikkeling. Met dit bestemmingsplan wordt een gedeelte van het bestemmingsplan “Landelijk gebied” vervangen. Het plan vormt de juridisch planologische basis voor woningbouwuitbreiding van maximaal 55 woningen.

Tevens bevat het bestemmingsplan het agrarisch perceel aan Dorp 113. De bebouwings-mogelijkheden voor dit perceel worden verruimd tot 1,5 ha. Tevens worden de bebouwings- en gebruiksmogelijkheden op dit perceel afgestemd op de woningbouwuitbreiding.

Inzagetermijn

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt van 24 december 2014 tot en met 3 februari 2015 voor een ieder ter inzage van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur bij de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer, Raadhuisplein 1 te Lopik. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar op de volgende wijzen:

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan een ieder zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan: burgemeester en wethouders van Lopik, Postbus 50, 3410 CB Lopik, onder vermelding van: “Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Benschop Uitbreiding, noordelijk deel”. Het is ook mogelijk om mondeling zienswijzen naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer (0348) 55 99 53.

Lopik, 23 december 2014

Naar boven