Logo Hengelo
Bestemmingsplan Medaillon deelgebieden 10 en 11 gewijzigd vastgesteld, Hengelo

De gemeenteraad heeft op 3 december 2014 het volgende bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:

  • Medaillon, deelgebieden 10 en 11

Het plangebied is gelegen in het zuidelijk deel van het gebied ‘Medaillon’. De grens van het bestemmingsplan wordt globaal gevormd door de Oosterbosweg, de Klaas Berninkstraat, de Willem de Kooningstraat, het Henk ter Horstpad, de grenzen van het perceel kadastraal bekend als sectie G, nummer 1655 en de Achterhoekseweg. Voor dit gebied voorziet het geldende bestemmingsplan in het oprichten van 13 woningen. Gebleken is dat deze ruime kavels op deze locatie, door het huidig economische klimaat niet realiseerbaar zijn. Om het gebied ‘Medaillon’ te kunnen afronden, bestaat behoefte aan het verruimen van de bebouwingsmogelijkheden tot in totaal maximaal 19 woningen. Aangezien deze verruiming niet past in het geldende bestemmingsplan, is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk. Het gebied ligt op dit moment deels braak en is deels in eigendom van de gemeente Hengelo. Voor het overige deel is het al bebouwd met woningen die in eigendom zijn van particulieren.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. Het betreft zowel ambtshalve wijzigingen als wijzigingen naar aanleiding van ingediende zienswijzen. Deze wijzigingen hebben betrekking op de toelichting, de regels en de verbeelding. Een overzicht van alle wijzigingen vindt u in de staat van wijzigingen.

Inzien en beroep

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 24 december 2014 tot en met 3 februari 2015 op afspraak inzien bij de afdeling Vergunningen in het stadskantoor aan de Hazenweg 121 en op www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0069-0301. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingebracht. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 4 februari 2015. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Kijk voor meer informatie op www.raadvanstate.nl of neem contact op met Antoine Mahler, telefoonnummer 14074.

Naar boven