Vaststelling Beleidsregels 2015

Het bestuur van het Centraal Fonds Volkshuisvesting heeft in zijn vergadering van 25 november jl. de Beleidsregels 2015 vastgesteld. Ze vervangen de Beleidsregels 2014.

CFV heeft de beleidsregels in zijn geheel herschreven om de leesbaarheid te vergroten. Noemenswaardige inhoudelijke wijzigingen ten opzichte van de Beleidsregels 2014 zijn de volgende:

  • 1. Er is een nieuwe paragraaf 1.7 (Handhavingsmaatregelen) opgenomen, vanwege de handhavingsmaatregelen die CFV bij Mandaatbesluit d.d. 3 september 2014 van de minister gemandateerd heeft gekregen.

  • 2. Het hoofdstuk 3 over Sanering is gewijzigd met als doel de stakeholders meer te betrekken bij de sanering. De verschillende fasen in het saneringstraject, met name het voortraject, zijn nader uitgewerkt waarmee het saneringsproces meer transparant is.

  • 3. Er is een nieuw hoofdstuk 7 (Openbaarheid) opgenomen, waarin beleid wordt neergelegd over de openbaarmaking van besluiten en handhavingsmaatregelen door CFV.

Verder zijn kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn de hoofdstukken 1 en 2 over het financiële toezicht nader uitgewerkt op basis van opgedane ervaring, is het hoofdstuk 4 over adviestaken herschreven en zijn de wijzigingen in hoofdstuk 5 en 6 over projectsteun en de bijdrageheffing van technische aard.

De beleidsregels zijn gebaseerd op de artikelen 6 en 7 van het Besluit Centraal Fonds Volkshuisvesting. De Beleidsregels 2015 zijn via de website (www.cfv.nl) in te zien en te downloaden.

Namens het bestuur van het Centraal Fonds Volkshuisvesting, D.L. Braal-Verhoog directeur

Naar boven