Logo Geldermalsen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Achtersteweg 49a te Meteren’ Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 19 december 2014 ligt bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen voor zes weken ter inzage het ontwerp van het bestemmingsplan “Achtersteweg 49a te Meteren”.

De planstukken zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl: planidentificatie: NL.IMRO.0236.METachtersteweg49a-OW01

én de gemeentelijke internetsite onder: www.gemeente.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/Terinzage/bestemmingsplan“Achtersteweg 49a te Meteren”

Toelichting op de planstukken

Door dit bestemmingsplan wordt de mogelijkheid geboden een vrijstaande woning te bouwen tussen de bestaande woningen Achtersteweg 49 en 51 te Meteren. Tot voor de vaststelling van het bestemmingsplan “Kern Meteren 2013” lag op dit perceel een bouwtitel voor een nieuwe woning. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt die bouwmogelijkheid weer teruggebracht. De locatie en uitvoering van de woning worden afgestemd op het bestaande bebouwingslint aan de Achtersteweg.

Doordat de nieuwe woning is gelegen in de geluidszone van rijksweg A-15 zullen B en W een hogere grenswaarde zoals bedoeld in artikel 110a lid 1 Wet geluidhinder moeten verlenen. Het ontwerpbesluit hiertoe ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Deze stukken zijn te raadplegen via de website van de gemeente (zie hiervoor eerder genoemd webadres voor het bestemmingsplan). Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn een zienswijze richten aan het college van B en W van de gemeente Geldermalsen.

Reageren op ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 29 januari 2015) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken (tel. 0345-586611; alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven