Gemeente Haren – Verkeersbesluit – Verlengde Nesciolaan
Logo Haren
Datum: 15 december 2014
Onderwerp: Verkeersbesluit voor instellen voorrangsregeling Verlengde Nesciolaan – Transferium 2
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haren,
Bevoegdheid
Op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) en bij raadsbesluit ‘Delegatie nemen verkeersbesluiten en verlenen ontheffingen op grond van de Wegenverkeerswet 1994’ d.d. 17 december 2001, is het dagelijks bestuur van de gemeente bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Haren.
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Grondslag
Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Motivering
Uit het oogpunt van
  • -
    het verzekeren van de veiligheid op de weg;
  • -
    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan,
en overwegende dat
  • -
    naar verwachting in juli 2015 een uitbreiding van het huidige transferium langs de Vondellaan wordt opgeleverd (Transferium 2);
  • -
    naar verwachting vanaf eind 2015 ten noorden van Transferium 2 het te realiseren bedrijventerrein Nesciopark bouwrijp wordt gemaakt;
  • -
    de Verlengde Nesciolaan (definitieve naam nader te bepalen) een doorgaande functie zal vervullen voor de ontsluiting van Nesciopark,
is het gewenst om:
  • -
    bestuurders komende van Tranferium 2 voorrang te laten verlenen aan bestuurders op de Verlengde Nesciolaan;
  • -
    daartoe een voorrangsregeling in te stellen op de kruising van de uitgang van Transferium 2 en de Verlengde Nesciolaan.
Adviezen
Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de korpschef van het betrokken regionale politiekorps. Het advies is als bijlage bijgevoegd.
Besluit
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:
1.door het plaatsen van de borden B4 (voorrangskruispunt zijweg links), B5 (voorrangskruispunt zijweg rechts) en B6 (verleen voorrang aan bestuurders op kruisende weg) van bijlage 1 van het RVV 1990 en haaientanden als bedoeld in artikel 1 van het RVV 1990, op de locaties zoals aangegeven op bijgevoegde situatietekening, te bepalen dat bestuurders komende van Transferium 2 voorrang dienen te verlenen aan bestuurders op de Verlengde Nesciolaan.
Bijlagen:
• Advies politie
• Situatietekening verkeerstekens en -borden Verlengde Nesciolaan – Transferium 2
Mededelingen
Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:
  • naam en adres van de indiener;
  • de dagtekening;
  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;
  • de gronden van het bezwaar.
Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Haren, Postbus 21, 9750 AA Haren.
Wij maken u erop attent dat door het indienen van een bezwaarschrift dit besluit niet wordt geschorst. Naast dit bezwaarschrift kan, indien er een spoedeisend belang is, tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Groningen, sector Bestuursrecht, Postbus 781, 9700 AT
Groningen.
Naar boven