Bekendmaking voorontwerp-bestemmingsplan ‘Ventura’
Logo Schiedam
Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Ventura’ (NL.IMRO.0606.BP00024-0001) wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt van 18 december 2014 tot en met 15 januari 2015 voor inspraak ter inzage.
Aanleiding
In 2012 heeft de gemeenteraad van Schiedam de ontwikkelingsvisie vastgesteld die voorziet in het verplaatsen van de sportverenigingen welke thans gebruik maken van een gedeelte van sportpark Harga. De ruimte die vrijkomt zal worden herontwikkeld naar een groen en ontspannen woonmilieu die een kwaliteitsverbetering oplevert voor het wonen in Schiedam. Binnen dit geheel is Ventura de eerste locatie die als woongebied ontwikkeld wordt. In oppervlak betreft het circa een kwart van de gehele woningbouwlocatie. De doelstelling is om ongeveer 160 woningen in het plangebied te realiseren waarvan 110 grondgebonden woningen en 50 appartementen
Plangebied
Het plangebied ligt aan de zuidoostzijde van sportpark Harga. Aan de noordzijde wordt het begrensd door de Olympiaweg, aan de westzijde door de sportvelden en aan de oostzijde door de Poldervaart.
Inspraak
Voor de wettelijke procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan te starten wordt het voorontwerp van het bestemmingsplan vanaf 18 december 2014 tot en met 15 januari 2015 voor inspraak ter inzage gelegd. Dit doen wij om tijdig een beeld te krijgen van de wensen en behoeften van bewoners, gebruikers en omwonenden van het plangebied en om deze, waar mogelijk, mee te nemen in de verdere procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan. Parallel aan deze inspraak zijn ook de bestuurlijke partners uitgenodigd om een reactie te geven op het voorontwerp-bestemmingsplan.
Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stads-kantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Langskomen kan alleen op afspraak. Het voorontwerp-bestemmingsplan is digitaal in te zien via http://schiedam.nl/Def/Schiedam/Gemeente/Ruimtelijke-plannen.html
Inspraakreacties tegen het voorontwerp kunt u schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Uw reactie kunt u ook per mail zenden naar m.kap@schiedam.nl. Mocht u naar aanleiding van het voorontwerp-bestemmingsplan nog vragen hebben dan kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de heer M.J. Kap van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid.
Vervolg procedure bestemmingsplan
De reacties welke in het kader van de inspraak worden ontvangen worden betrokken op het ontwerp-bestemmingsplan. Indieners van een inspraakreactie zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan zal rond maart 2015 als ontwerp ter inzage worden gelegd. Daarbij wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan. Het ter inzage leggen van het ontwerp-bestemmingsplan zal op de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt.
Naar boven