Hollands Kroon - Verkeersbesluit voor het instellen van een aslastbeperking van maximaal 4,8 ton voor: - de brug aan de Oudelanderweg nabij huisnummer 51 te Middenmeer (brug 7) en de brug aan de Hippolytushoeverweg nabij huisnummer 2 richting de t-splitsing te Slootdorp (brug 18).
Logo Hollands Kroon
Onderwerp: Verkeersbesluit voor het instellen van een aslastbeperking van maximaal 4,8 ton voor:
  • -
    de brug aan de Oudelanderweg nabij huisnummer 51 te Middenmeer(brug 7) en
  • -
    de brug aan de Hippolytushoeverweg nabij huisnummer 2 richting de t-splitsing te Slootdorp (brug18).
Burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon zijn op grond van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
Vereiste van besluit
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Motivering
Uit inspecties is gebleken dat de brug aan de Oudelanderweg (brug 7) te Middenmeer en de brug aan de Hippolytushoeverweg ter hoogte van huisnummer 2 richting de t-splitsing (brug 18) te Slootdorp in een slechte staat verkeren.  Het is niet verantwoord dat zwaar verkeer gebruik maakt van deze bruggen. Uit het oogpunt de veiligheid van het verkeer op de weg te waarborgen wordt de aslast beperkt tot 4,8 ton.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer overleg is gepleegd met de gemandateerde van de politiechef van de Eenheid Noord-Holland en hij kan instemmen met bovengenoemde maatregel.
Belangenafweging
Belangenafweging ( Awb -procedure)
Er heeft geen ontwerpbesluit ter inzage gelegen.
Besluit
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders over te gaan tot;
het instellen van een beperking van de aslast van maximaal 4,8 ton voor:
  • -
    de brug aan de Oudelanderweg nabij huisnummer 51 te Middenmeer(brug 7) en
  • -
    de brug aan de Hippolytushoeverweg nabij huisnummer 2 richting de t-splitsing te Slootdorp (brug18).
Dit wordt aangegeven door plaatsing van de borden C20-48 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (zie schets in bijlage).
Bebording volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeersteken (RVV) 1990:
Bijlage 1, hoofdstuk C Geslotenverklaring
 
Afbeelding
 
 
Bordnummer
C20 Gesloten voor voertuigen waarvan de aslast hoger is dan op het bord is aangegeven.
Omschrijving
Gesloten verklaring
 
Mededelingen
Dit besluit treedt inwerking op 19 januari 2015 zes weken na bekendmaking in de Staatcourant.
Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben verzonden. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders, adres: postbus 8 1760 AA ANNA PAULOWNA.
Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.
Bij de voorziening rechter van de rechtbank Alkmaar kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.
Ondertekening
namens burgemeester en wethouders,
E.Baltus
afdelingsmanager Openbare Ruimte
Afschriften
Politie Noord-Holland
Naar boven