Herstelbesluitbestemmingsplan Vijverwijk-Burgemeester De Kuijperlaan, herziening locatie Bernhoven(bestuurlijke lus)
Logo Veghel
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Veghel het bestemmingsplan ‘Vijverwijk-Burgemeester De Kuijperlaan, herziening locatie Bernhoven’ bij besluit van 4 december 2014 opnieuw, met wijzigingen, heeft vastgesteld. Het herstelbesluit vloeit voort uit de tussenuitspraak van 1 oktober 2014 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zaaknummer 201401905/1/R6. Deze tussenuitspraak heeft betrekking op het besluit van de gemeenteraad van 7 november 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan.
De Afdeling bestuursrechtspraak heeft enkele gebreken geconstateerd in de regels van het bestemmingsplan en in verband daarmee de zogeheten bestuurlijke lus toegepast. Zij heeft in de tussenuitspraak aan de gemeenteraad de opdracht gegeven de geconstateerde gebreken te herstellen via het nemen van een gewijzigd vaststellingsbesluit, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gevolgd hoeft te worden.
De wijzigingen
In het herstelbesluit van de raad zijn de volgende wijzigingen aangebracht in de regels:
Aanpassing artikel 6.2.1 sub b en artikel 7.2.1 sub b
Duidelijker is nu aangegeven dat het totaal aantal woningen binnen de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Woongebied’ gezamenlijk mag worden vermeerderd met maximaal 3 woningen.
Schrapping artikel 6.2.2 onder a, aanhef en sub c en artikel 7.2.2, onder b
Deze oorspronkelijke planregels over het maximale aantal woningen zijn komen te vervallen wegens strijdigheid met artikel 6.2.1 en artikel 7.2.1.
Verplaatsing artikel 6.2.2 onder a, aanhefen sub c en toevoeging artikel 11.3 sub g
De verplichting tot het realiseren van twee volwaardige parkeerplaatsen is voor de leesbaarheid verplaatst van artikel 6.2.2 onder a, aanhef en sub e, naar artikel 6.2.2 onder a, aanhef en sub c (in verband met de hernummering van het artikel is sub j alsnog opgenomen als sub c).
Bovendien is het niet in stand houden van de parkeerplaatsen toegevoegd aan de regel over strijdig gebruik in artikel 11.3 sub g.
Aanpassing artikel 6.2.2 onder b, aanhef en sub a, onder punt 1; artikel 6.2.3 onder a, aanhef en suba onder punt 1; artikel 6.2.4 onder a, aanhef en sub a onder punt 2
De term “bouwvlakgrens” is vervangen door de term “bouwperceelsgrens”.
Aanpassing artikel 6.2.3 onder a, aanhef en sub b onder punt 1 en punt 2
De term “voorste perceelsgrens” is vervangen door de term “voorste bouwperceelsgrens”.
Inzage
Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden.
Tevens is het gewijzigde bestemmingsplan elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE01aa010000BP2013-VG02.
Beroep
Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijzigingen (nieuw vaststellingsbesluit) gedurende de inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 7 november 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Vijverwijk-Burgemeester De Kuijperlaan, herziening locatie Bernhoven’ hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.
Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan bij aanwezigheid van een spoedeisend belang tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.
Op grond van artikel 1.1 en Bijlage I van de Crisis- en Herstelwet is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (in het bijzonder artikel 1.6a, te lezen in samenhang met artikel 1.6) op het raadsbesluit van 4 december 2014 van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn voor het instellen van beroep kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.
Vragen?
U kunt contact opnemen met mevrouw M. van de Graaf - van Leeuwen van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.
Veghel, 17 december 2014
Burgemeester en wethouders van Veghel
 
Naar boven