Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Mariaheide, herziening Versantvoortstraat
Logo Veghel
Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Mariaheide, herziening Versantvoortstraat, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 4 december 2014 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan Mariaheide, herziening Versantvoortstraat elektronisch raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.
(http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.MA01ab000000BP2013-VG01)
In de Structuurvisie Mariaheide is het gebied ten zuiden van Versantvoortstraat in Mariaheide aangegeven als mogelijke uitbreidingslocatie van het dorp. Met de afwaardering van het nog aanwezige hoveniersbedrijf, wordt er met het bestemmingsplan voorzien in de zelfrealisatie van 6 woningen door de grondeigenaar.
De wijzigingen in het bestemmingsplan betreffen waarborgen in de planregels voor de aanleg en instandhouding van de landschappelijke inpassing, naar aanleiding van zienswijzen van de Provincie Noord-Brabant.
Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:
  • -
    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;
  • -
    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.
Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.
U kunt contact opnemen met M. Wijers van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.
Veghel, 17 december 2014
Burgemeester en wethouders van Veghel
 
 
Naar boven