Logo Zoeterwoude
Bestemmingsplan Meerburgerpolder Zuid 2014, Zoeterwoude, uitspraak Raad van State, Zoeterwoude

Het college van burgemeester en Wethouders van Zoeterwoude maakt bekend dat artikel 3, lid 3.1, onder d, lid 3.4.1, onder d, en lid 3.6, van de planregels van het op 30 januari 2014 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Meerburgerpolder Zuid 2014’, alsmede de aanduiding "detailhandel" die op de verbeelding is opgenomen voor een deel van de gronden met de bestemming "Gemengd" van dat plan alsnog onderdeel zijn gaan uitmaken van het vaststellingsbesluit.

Deze onderdelen van het bestemmingsplan waren als gevolg van een besluit van het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland komen te vervallen. Bij uitspraak van 10 december 2014 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van gedeputeerde staten vernietigd waardoor genoemde onderdelen herleven.

Het bestemmingsplan ligt met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 13 december 2014 ter inzage.

Het bestemmingplan is te raadplegen:

Gedurende de beroepstermijn van zes weken (tot en met 26 januari 2015) kan een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens die terinzageleggingstermijn hier redelijkerwijze niet toe in staat waren geweest, schriftelijk beroep instellen tegen genoemde onderdelen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tegen de ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgestelde en genoemde onderdelen van het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd en is aanvulling van de beroepsgronden niet meer toegestaan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met betrekking tot genoemde onderdelen treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Ceelen, telefoon 071-5806393.

Naar boven