Logo Scherpenzeel
Vastgesteld bestemmingsplan School Ringbaan en omgevingsvergunning school, Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat voor een ieder ter inzage ligt:

  • het door de raad op 27 november 2014 vastgestelde bestemmingsplan School Ringbaan

  • de omgevingsvergunning voor de bouw van de school aan Korenveld 1

Wat beoogt het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan beoogt een juridisch kader op te stellen om de bouw van een school met de daarbij behorende voorzieningen mogelijk te maken.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning inzien

De plannen liggen met ingang van 17 december 2014 gedurende zes weken (tot 28 januari 2015) voor een ieder ter inzage.

Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kunnen de plannen worden ingezien bij de afdeling Ruimte en Groen (Buitenplaats), aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0279.BP2013schoolRingbn-vg01

De omgevingsvergunning is in te zien www.scherpenzeel.nl.

Coördinatieregeling

De gelijktijdige terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gebeurt op grond van de coördinatieregeling (artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening).

De gemeenteraad heeft besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan School Ringbaan en de aanvraag om omgevingsvergunning voor de bouw van de school.

Hoe kunt u reageren

Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen bij de gemeente hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het besluit bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroepschrift dient gericht te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Dit geldt ook voor de omgevingsvergunning.

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel, V.J.M. van Arkel secretaris

B. Visser burgemeester

Naar boven