Logo Slochteren
Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan Verzamelplan gemeente Slochteren 2014, Slochteren

De raad van Slochteren heeft in zijn vergadering van 18 december 2014 het bestemmingsplan Verzamelplan gemeente Slochteren 2014 gewijzigd vastgesteld.

Het plan omvat de volgende locaties:

  • * Oudeweg 113a Siddeburen; het gehele perceel krijgt de bestemming 'Bedrijf' en het bouwvlak wordt vergroot ten behoeve van de vestiging van een groenvoorzieningbedrijf.

  • * Hervormde begraafplaats Siddeburen; het perceel voor de uitbreiding van de Hervormde begraafplaats heeft met de actualisering van het bestemmingsplan Hellum-Siddeburen per abuis de bestemming ‘Agrarisch’ gekregen. Met dit verzamelplan wordt dit hersteld en krijgt het perceel de bestemming 'Maatschappelijk – begraafplaats', net als de naastgelegen begraafplaats zelf.

  • * diverse percelen Schatterwold Schildwolde; op acht kavels worden de bouwmogelijkheden gewijzigd om bij de huidige woonwensen aan te kunnen sluiten. Er worden vrijstaande woningen met lessenaarsdakken mogelijk gemaakt, waar voorheen met name twee-onder-1-kapwoningen met traditionele kapvorm mogelijk waren en er wordt 1 bouwvlak verplaatst. Het aantal woningen neemt niet toe.

  • * Schildwolderdijk 67 Schildwolde; het betreft hier alleen een aanpassing van de regels. Het verbod om een binnenrijbak in de bedrijfsgebouwen te realiseren wordt uit de regels verwijderd. Dit verbod is niet logisch voor een manege.

  • * Hoofdweg 5 Schildwolde; de gebiedsaanduiding 'Veiligheidszone – lpg' en de aanduiding 'lpg vulpunt' op de verbeelding worden verplaatst zodat deze in overeenstemming worden gebracht met de contouren in de omgevingsvergunning.

  • * Groenedijk Slochteren (voormalige RWZI); dit perceel is niet meegenomen met de (verplichte) actualisering. Met dit verzamelplan krijgt het perceel de bestemming 'Cultuur en Ontspanning – ORIZU' en wordt de nieuwe functie als culturele (buiten)werkplaats mogelijk gemaakt.

  • * Hoofdweg 88 Slochteren; dit perceel is niet meegenomen met de (verplichte) actualisering. Met dit verzamelplan krijgt het perceel de bestemming 'Maatschappelijk' met de mogelijkheid van een bedrijfswoning. Dit is gelijkwaardig aan de huidige bestemming.

  • * Duwolaan 2 Slochteren; het betreft hier alleen een aanpassing van de regels. Op de verbeelding van het vigerende bestemmingsplan is de aanduiding 'specifieke vorm van verkeer – camperplaats' opgenomen. Met dit verzamelplan wordt de aanduiding ook opgenomen in de regels.

  • * ’s-Gravenschanslaan 5 en 7 Slochteren; de percelen worden planologisch samengevoegd tot één perceel dat de bestemming ‘Wonen 1-B’ krijgt ten behoeve van het gebruik van het perceel ’s-Gravenschanslaan 7 als uitbreiding van erf/tuin en het bestaande gebouw als bijgebouw bij de woning.

  • * Hoofdweg 25 Froombosch; het perceel krijgt de bestemming ‘Gemengd -VAB’ in plaats van ‘Wonen-VAB’ ten behoeve van de vestiging van een bedrijf dat zich richt op verkoop van (koi)vissen en vijver- en overige dierbenodigdheden.

Naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Deze zijn opgenomen in de Nota Zienswijze, Commentaar en Wijziging (Nota ZCW). De zienswijzen hebben geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan. In de Archeologische dubbelbestemmingen is een bepaling aangepast naar aanleiding van de zienswijze van het Waterschap. Deze aanpassing heeft geen noemenswaardige gevolgen voor de inhoud van de rest van het plan. Daarnaast is in de Waterparagraaf in de Toelichting de formulering verduidelijkt. De overige wijzigingen hebben betrekking op het verbeteren van de leesbaarheid van het plan en het corrigeren van een aantal onvolkomenheden van tekstuele aard in de Toelichting. Het plan is gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage van dinsdag 30 december 2014 tot en met dinsdag 10 februari 2015. Tijdens openingstijden kunt u het plan inzien in het publiekscentrum van het gemeentehuis te Slochteren. Tevens is het plan te raadplegen via www.slochteren.nl en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0040.bp00036-41vg.

Tegen het plan kan beroep worden ingesteld door degene die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht en belanghebbend is, alsmede door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Het beroep kan gedurende bovengenoemde termijn worden ingesteld bij:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een voorlopige voorziening wordt gevraagd bij de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven