Logo Maastricht
Bestemmingsplan Geluidwal Malberg, Maastricht

Ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidwal Malberg’.

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidwal Malberg’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. In dit plan zijn geen ontwikkelingen voorzien waarvoor een exploitatieplan moet worden opgesteld.

Gebiedsomschrijving en korte inhoud

Het plangebied is gelegen in het westen van Maastricht naast de wijk Malberg, tegen de Belgische grens en bestaat uit een noordelijk deel (11.090 m2) en een zuidelijk deel (2.300 m2). Op dit terrein is het Belgische bedrijf Wienerberger nv. gelegen. Dit bedrijf is producent van keramische bouwmaterialen en is voornemens een geluidwal op te richten ten oosten van het terrein. Tevens is een beperkte uitbreiding van het bedrijf gepland op Nederlands grondgebied ten behoeve van opslag. Om deze ontwikkelingen planologisch-juridisch mogelijk te maken wordt een nieuw bestemmingsplan in procedure gebracht.

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van maandag 22 december 2014 liggen het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpGeluidwalMalberg-ow01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen aan de gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van: Aan de raad, zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidwal Malberg’. Mondeling kan op dinsdag 13 januari 2015 van 9.00 uur tot 11.00 uur of op donderdag 15 januari 2015 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Maak een afspraak 24 uur voor de dag van uw keuze met mevrouw M. Wetzels tel. 043-3504577. Het gesprek vindt plaats in Mosae Forum.

Maastricht, 19 december 2014.

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, P.J. Buijtels

De burgemeester, O. Hoes

Naar boven