Vaststelling bestemmingsplan ‘Centrum Sint-Michielsgestel’, herziening Nieuwstraat 1a-b’
Logo Sint-Michielsgestel
Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat de raad van de gemeente Sint-Michielsgestel, bij besluit van 11 december 2014, het bestemmingsplan ‘Centrum Sint-Michielsgestel, herziening Nieuwstraat 1a-b’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft een herziening van het bestemmingsplan ‘Centrum Sint-Michielsgestel 2010’ ter plaatse van Nieuwstraat 1a-b, waarin de herontwikkeling van de 2 winkels mogelijk is gemaakt met daarboven 2 appartementen en aan de noordwestzijde (achter het voormalige gemeentehuis) enkele grondgebonden woningen. De herziening van het bestemmingsplan betreft de volgende aanpassingen: het verhogen van de goot- en bouwhoogte op de hoek Nieuwstraat 1a-b tot dezelfde maat als in de omgeving is toegestaan, respectievelijk 7 en 11 meter, het met elkaar verbinden van de bouwvlakken voor de winkels/appartementen en de woningen, het aanpassen van het bouwvlak voor de garages en het leggen van de bestemming “Tuin’ langs de voorgevels van de grondgebonden woningen.
 
Het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan vastgesteld, naar aanleiding van een ingekomen mondelinge zienswijze. De wijziging betreft het verlagen van de maximale bouwhoogte voor de garages van 6 meter tot 5,5 meter. Deze hoogtemaat is op de bij het bestemmingsplan behorende verbeelding aangepast. Daarnaast zijn de desbetreffende bepalingen in de toelichting van het bestemmingsplan (hoofdstukken 3.1 en 6.2) aangepast. Tenslotte zijn nog enkele tekstuele aanpassingen in de plantoelichting opgenomen. Voor de concrete wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit.
 
Inzage en beroep
Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van vrijdag 19 december 2014 tot en met donderdag 29 januari 2015 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073- 5531111). Het digitale bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BP2014SMGCENTRP104-VA01) raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:
 
Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze heeft ingebracht bij de gemeenteraad, een belanghebbende die kan aantonen dat hij/zij redelijkerwijze daartoe niet in staat is geweest en degene wiens belang is geschaad door de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan.
 
Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.
Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
 
18 december 2014 Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

Naar boven