Gewijzigd vastgestelde beheersverordening ‘Woongebied Leersum’, Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 november 2014 de beheersverordening ‘Woongebied Leersum’ gewijzigd heeft vastgesteld (identificatienummer: NL.IMRO.1581.LSMwoongebied-BV03).

Wat houdt deze beheersverordening?

De beheersverordening voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de woongebieden van Leersum. Er is niet gekozen voor het instrument “bestemmingsplan” maar voor het instrument “beheersverordening”, omdat de woongebieden in de kern af zijn. De woongebieden zijn gerealiseerd, iedereen waardeert die woonomgeving en daarom willen wij die kwaliteit borgen. De beheersverordening maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk, maar biedt wel de nodige flexibiliteit.

De Rijksstraatweg te Leersum is niet opgenomen in het plangebied van de beheersverordening woongebied Leersum. Voor de omgeving van de Rijksstraatweg zijn ontwikkelingen voorzien, zodat hiervoor een bestemmingsplan wordt opgesteld.

Hoe kunt u de beheersverordening inzien of raadplegen?

De vastgestelde beheersverordening (en de daarop betrekking hebbende stukken) zijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via:

U kunt het plan ook inzien in de Gemeentewinkel, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

Inwerkingtreding

Tegen de vaststelling van de beheersverordening is geen beroep mogelijk. De beheersverordening treedt in werking op 19 december 2014.

Naar boven